Celebrity

25. září 2024 16:43

Tomáš Durčák

Žádný botulotoxin. Jiřina Bohdalová má v těle velmi raritní bakterii, řekl její lékař

Bohdalová v nemocnici

Legendární česká herečka podle všeho zůstává ve vážném zdravotním stavu v Nemocnici Na Homolce. Její ošetřující lékař, profesor Petr Neužil, však vyvrátil spekulace o tom, že za její hospitalizací je otrava botulotoxinem. Zároveň zmínil, že je optimista a věří v její bezproblémové uzdravení.

Dvaadevadesátiletá Jiřina Bohdalová byla v úterý odpoledne převezena do nemocnice poté, co se jí udělalo nevolno a výrazně jí stoupla teplota. V Nemocnici Na Homolce jí nakonec se čtyřicítkami přesunuli raději na jednotku intenzivní péče, přičemž dle prvních informací měla herečka utrpět vážnou otravu jídlem. I proto se ihned začalo spekulovat o látce botulotoxin.

Čtěte také: Lékař Bohdalové promluvil o léčbě. Fanoušci herečku povzbuzují, připomněli její ikonickou roli

Profesor Petr Neužil, který má herečku v nemocnici aktuálně na starost, však nyní tuto formu otravy vyloučil. „Jiřinu Bohdalovou jsme přijali v úterý v odpoledních hodinách se známkami zánětlivého onemocnění, které jsme museli nějakým způsobem identifikovat a diagnostikovat,“ popsal Neužil pro CNN Prima NEWS. Vzápětí pak vyloučil, že Bohdalovou skolila otrava botulotoxinem.

„Jde skutečně nejspíše o mikrobiální infekci, která je ve spojitosti s jídlem. Ale není to botulotoxin, je to jiná velmi raritní bakterie,“ vysvětlil příčinu vážného stavu, který u herečky propukl. „Patrně padl nějaký tatarák, anebo nějaké nedovařené maso,“ dodal lékař s tím, že původem zánětlivého stavu mohlo být něco velmi podobného jako v případě mnohem známějšího botulotoxinu.

Mohlo by vás zajímat: Představení s Bohdalovou přerušila nehoda, vzpomínal Kňažko. Promluvil také o jejím zdraví

V současné době již Jiřina Bohdalová dle profesora Neužila není v žádném ohrožení života a měla by se začít rychle zotavovat. „Jiřina je v dobré kondici a myslím si, že se to bude jen zlepšovat,“ přidal pozitivní informace o aktuálním zdravotním stavu legendární herečky. Na spekulace o tom, kdy Bohdalová zamíří z nemocnice domů, je však podle něj brzy. „Doufáme, že to bude moci být brzy, ale v tuto chvíli je ještě předčasné o tom mluvit. Ještě bych nepředbíhal,“ dodal Neužil.

Jiřina Bohdalová skončila v nemocnici také loni v létě, kdy se na jejím zdraví podepsaly silná vedra. „Jsem v pořádku, tady se učím. V těch vedrech to nebylo možné vůbec, i mladší lidi kolabovali. Já tedy naštěstí ne,“ řekla pro CNN Prima NEWS přímo z nemocnice krátce poté, co byla hospitalizována. Bezprostředně po propuštění pak herečka, která už sice ukončila svou divadelní kariéru, ale stále aktivně pracuje, spěchala na natáčení nového filmu.

Legendární česká herečka Jiřina Bohdalová se před rokem definitivně rozloučila s divadelní kariérou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.