Celebrity

1. října 2024 10:05

Michaela Vlčková

Jiřinu Bohdalovou po otravě pustili z nemocnice. Měla jsem namále, přiznala herečka

Bohdalová v nemocnici

Od minulého týdne se celé Česko strachuje o ikonickou herečku Jiřinu Bohdalovou (93), která skončila v nemocnici po otravě organismu. Oblíbená herečka o sobě dala vědět a potvrdila, že se cítí lépe. Nicméně jak sama přiznala, její stav byl skutečně vážný. „Měla jsem namále,“ svěřila se Bohdalová, kterou lékaři již propustili do domácí péče.

Jiřina Bohdalová byla hospitalizována v Nemocnici Na Homolce minulý týden v úterý poté, co ji postihla náhlá nevolnost doprovázená horečkami, které stoupaly na 39, později až na 40 stupňů. Podle prvotních informací se mělo za to, že Bohdalová má v těle nebezpečný botulotoxin. To se ale nepotvrdilo. „Laboratorní testy vyloučily otravu botulotoxinem, ale potvrdily nákazu bakterií Yersinia enterocolitica,“ uvedl pro iDNES.cz lékař Petr Neužil. Ta se dostala herečce do těla kvůli špatně tepelně opracovanému masu.

Hereččin zdravotní stav byl po přijetí do nemocnice opravdu vážný. „To víte, měla jsem namále. Ale včas jsem poznala, že se něco děje,“ přiznala herečka deníku Blesk, že na tom byla skutečně špatně.

Čtěte také: Zeman slaví 80: Prvním gratulantem byl Fico. Velkolepé párty se účastní i Babiš či Štěpánek

Naštěstí se lékařům podařilo její stav dostat pod kontrolu. Nasadili jí antibiotika, která úspěšně likvidují bakterii Yersinia.

Původně si měla herečka v nemocnici ještě nějaký čas pobýt. Nicméně podle nejnovějších zjištění Blesku byla herečka propuštěna do domácí péče. „Jiřinku jsme propustili do domácího pobytu,“ potvrdil následně pro Blesk Neužil. „Je ve vynikajícím stavu, v dobré kondici a v dobré náladě. Bude k nám docházet na ambulantní ošetření,“ vysvětlil ošetřující lékař Bohdalové.

Kvůli svému pobytu v nemocnici se nemohla Jiřina Bohdalová zúčastnit sobotní oslavy 80. narozenin svého přítele a bývalého prezidenta Miloše Zemana. Večírek se konal v Hluboké nad Vltavou a dorazila řada známých tváří. „Omluvila jsem se mu a jsme domluvení, že až bude mít tu slávu za sebou, tak bychom se mohli vidět. Jestli v nemocnici, nebo u mě doma, to se uvidí. Já mu nikam neuteču,“ řekla s úsměvem Bohdalová.

Zeman slavil 80. narozeniny v Hluboké nad Vltavou. Jiřina Bohdalová tam kvůli svému zdravotnímu stavu chyběla:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 10. 2024

Zařízení, na kterém jste závislí ve svém každodenním životě, může dnes náhle selhat. To vás může uvrhnout v paniku, ale nespadněte do této pasti. Zavolejte příteli, který se v těchto věcech vyzná, nebo přivolejte odborníka. V takových chvílích je nejlepší se poruchou netrápit, ale prostě ji co nejrychleji odstranit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.