Celebrity

1. října 2024 06:00

Martina Jandová , Gabriela Kolinová

Jiřina Bohdalová zavzpomínala na Gotta: Zůstala po něm díra. Trochu mu závidím

SPECIÁLNÍ VYSÍLÁNÍ - 30.9. v 20:10

Herečka Jiřina Bohdalová byla velkou přítelkyní zpěváka Karla Gotta, který zemřel 1. října 2019, tedy přesně před pěti lety. Dokonce mu tehdy na pohřbu pronesla smuteční řeč, což pro ni nebyl vůbec lehký úkol. Teď při příležitosti výročí jeho úmrtí na svého blízkého kamaráda a legendárního zpěváka zavzpomínala ve speciálu 5 let bez Karla na CNN Prima NEWS. „On vlastně neodešel, a to je to hezké. Nebyl tady zbytečně na tom světě,“ řekla reportérce Martině Jandové.

Karla Gotta a Jiřinu Bohdalovou pojilo veliké přátelství. Nechybělo málo, a mohla být i v jeho rodině. Maminka Karla Gotta, Marie, si totiž za svého života velice přála, aby se její syn oženil právě s Jiřinou. I na tuto historku známá herečka ve speciálu 5 let bez Karla zavzpomínala.

Rodinu Gottových znala Jiřina Bohdalová velmi dobře. „Bydleli, jak je Klicperovo divadlo, tam měli takový malinký byt. A on měl takový kutloušek, že se tam vešla jen postel a židle,“ popsala jejich bydlení. „Pocházel z chudých poměrů, stejně jako já, proto jsme si tak dobře rozuměli,“ dodala herečka.

Maminka si přála, aby si Karel vzal Jiřinu za ženu

Karla několikrát u nich doma navštívila. „Maminka, jak mě viděla mezi dveřmi, tak řekla: ‚Já vás tak miluji, Jiřinko. Můj největší sen by bylo, kdybyste si našeho Karla vzala.‘“ svěřila se už kdysi v pořadu Nikdo není dokonalý na Primě.

Čtěte také: Jiřina Bohdalová se mohla vdát za Karla Gotta. Na lásku štěstí neměla

„Nenechala si to vymluvit. Já jsem říkala: ‚Ale já už mám devítiletou dceru.‘ A ona povídala: ‚To nevadí.‘ Chtěla mě doma,“ vyprávěla ve speciálu Bohdalová, která už v minulosti přiznala, že se jí mladý Gott tenkrát vůbec nelíbil. Maminka Marie dokonce tehdy donutila mladého Karla napsat na fotografii věnování: ‚Simonce, její budoucí tatínek Karel Gott.‘ „Ta fotka se bohužel ztratila,“ zalitovala Bohdalová, která je matkou herečky Simony Stašové.

Chybí mi jeho smysl pro humor a vtipy, říká Bohdalová

Ve vzpomínce Bohdalová přiznala, že jí Gott velmi schází, hlavně jeho nadhled a smysl pro humor. „Jsou chvíle, kdy mi chybí, protože jsem mu vždycky volala, a on, známý svými nádhernými židovskými vtipy, mě vždycky z takového stresu trošičku dostal a vždycky měl nějaký po ruce…“

Svěřila se, že jí přijde až neskutečný, jak ten čas utíká. „Přemýšlela jsem, když jste mi volala, co říct... Že tu chybí, to víme všichni, ale že je po něm taková díra, to bych si přála, aby byla i po mně. Poněvadž lidé na něj vzpomínají s takovou láskou,“ zamyslela se Bohdalová.

Mohlo by vás zajímat: Lékaři konečně zjistili, co skolilo Jiřinu Bohdalovou. Nepříjemná bakterie Yersinia

Před pěti lety dostala neskutečně těžký úkol, a to, promluvit Karlovi Gottovi na pohřbu. „Já na to vzpomínám, protože ono to není tak jednoduché. Když tam jdete, abyste se nerozbrečeli, protože je vám to líto... Je strašně těžké mluvit na pohřbu kamarádovi, před tolika lidmi a na takovém místě se s ním rozloučit... Ale tak jsme herci, tak jsme to zvládli,“ uznala.

Podle Bohdalové je stále Gott mezi námi. „On vlastně neodešel, a to je na tomto krásné. Žije ve vzpomínkách. Za chvíli by tady mohl zaklepat. A to je to hezké. Nebyl tady zbytečně na tom světě,“ uzavřela s tím, že mu vlastně trochu závidí. „No, říkám, závidím mu to a doufám, že třeba i na mě budou takhle vzpomínat jako na Karla,“ vyjádřila své přání a dodala, že Gott na konci života rozhodně neskuhral. „On se chtěl rozloučit jako chlap, a to se mu povedlo.“ Na celý speciál se můžete podívat v úvodním videu.

Reportérka Martina Jandová prozradila, jak vznikal speciál 5 let bez Karla:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 10. 2024

Dnes se vám může podařit mnoho věcí. Energie je velmi intenzivní. Dávejte si pozor na manipulaci s druhými. Nikdo nemá rád, když mu někdo rozkazuje, a proto buďte taktní. Snažte se nedávat najevo své nadřazené znalosti. Lidé vám to budou mít za zlé, i když máte dobré úmysly (a máte pravdu).

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.