Celebrity

28. září 2024 08:00

David Laštovka

Karel Gott dědice ustanovil během života. I po smrti jim konto navyšuje o miliony korun

Karel Gott před smrtí rozhodl o tom, kdo po něm bude dědit. Dcerám Dominice a Lucii, které počal ještě jako svobodný muž, za života daroval každé 6 milionů korun s tím, že se vzdají nároku na dědictví a vše připadne vdově Ivaně a jeho nejmladším dcerám Charlotte Elle a Nelly Sofii. Na kolik si přijdou?

Od smrti nezapomenutelného českého zpěváka Karla Gotta 1. října uplynulo 5 let. Během své téměř šedesátileté pěvecké kariéry vydělal přes miliardu korun a dědicům konto navyšuje i po své smrti. Za takzvané tantiémy, tedy skladby, které se stále hrají v rádiích nebo vysílají v televizi, podle informací webu Prima Ženy přichází dědicům ročně zhruba 6 milionů korun.

Čtěte také: Písničkář Jaroslav Hutka má o 36 let mladší partnerku a šest dětí. Nejstaršího syna a nejmladší dceru od sebe dělí 50 let

Gottově dceři Lucii vyplácí vdova apanáž

Zatímco s Dominikou, prvorozenou dcerou Karla Gotta, má vdova Ivana velmi špatné vztahy, s jeho druhou dcerou Lucií vychází velmi dobře. Jak informoval deník Blesk, Ivana se po manželově smrti měla snažit Lucii do dědictví znovu dostat, čímž ovšem narazila u notářky. S Lucií, která je matkou tří synů, alespoň uzavřela dohodu o vyplácení apanáže. Od roku 2020 jí má měsíčně posílat 15 000 korun jako příspěvek pro ni a 7000 korun na děti.

Táta by se divil, vzkazuje Dominika

Prvorozená zpěvákova dcera Dominika, která žije ve Finsku, od Ivany nepobírá nic. Dlouhodobě mezi sebou mají vztahy velmi napjaté. Dominika se s ní a svými nevlastními sestrami: Lucií, Charlottou Ellou a Nelly Sofií naposledy viděla na tatínkově pohřbu. „Nemáme spolu žádný kontakt. Nepíšeme si, nevoláme si. Nic se nezměnilo,“ popsala Dominika redaktorovi webu Prima Ženy. Dědictví a finanční vypořádání po otci je pro ni už uzavřená kapitola. „Rozhodla jsem se, že už to nebudu řešit. Kdo se chtěl napakovat, se napakoval. Myslím, že by se táta divil,“ uzavřela Dominika.

Podívejte se, jak o Karlu Gottovi promlouvají slavní:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.