Celebrity

24. září 2024 16:21

David Laštovka

Miroslav Vladyka je otcem tří dětí. Po rozvodu žije s o mnoho let mladší ženou

Herec Miroslav Vladyka, který 24. září slaví 65. narozeniny, nepatří mezi umělce, kteří by vymetali večírky a chlubili se svým osobním životem. Na veřejnosti působí plaše a soukromí si pečlivě střeží. Na svou rodinu přitom může být velmi pyšný a měl by se čím chlubit.

Herec Miroslav Vladyka v rámci natáčení krimi seriálu Dvojka na zabití, v němž ztvárnil postavu vyšetřovatele, vzpomínal, že se mu v mládí velmi líbila o rok starší kolegyně Dana Batulková. „Tu nám David (Prachař - pozn. red.) vyfoukl,“ uvedl s úsměvem. Když coby pětadvacetiletý mladík natáčel seriál My všichni školou povinní, platonicky se zamiloval do Veroniky Žilkové.

Mohlo by vás zajímat: Jak vypadají a co dělají manželky slavných českých herců, které žijí v ústraní? Podívejte se na ženy Ondřeje Vetchého, Jana Čenského nebo Zdeňka Svěráka

Manželství se mu rozpadlo

První manželka Kateřina ovšem nebyla z branže. Po svatbě se jim narodily dcery Adéla, Kristýna a syn Matěj. Přestože manželství skončilo rozvodem, Miroslav se o své potomky vždy řádně staral a maximálně se jim věnoval. Jezdil s nimi na vodu, na kolo, na hory nebo stanovat. Dodnes s nimi má krásný vztah, děti mu často dělají doprovod i na premiéry filmů a her, v nichž účinkuje. Po rozvodu se herec zamiloval do o mnoho let mladší atraktivní blondýnky Vlaďky Lichtenbergové. Jsou spolu už patnáct let a stále z nich vyzařuje láska a spokojenost.

Po světě už přestal cestovat

Miroslav Vladyka je sportovně založen. V mládí se věnoval kanoistice a cyklistice. V létě volný čas nejraději tráví v přírodě nebo ve vodě, kde se potápí. V zimě na horách, mezi jeho největší záliby totiž patří snowboarding. Rád podniká výlety, nerad sedí doma. Dříve hodně cestoval a poznával i hodně vzdálené destinace, to už ale neplatí. „Abych byl upřímný, už mě přestává bavit sedět dlouho v letadle. Měl jsem to štěstí, že jsem mohl létat různě po světě, ale stále více a více mě baví naše zemička. Stále více se po ní tak pomotávám a zjišťuji, jak vlastně strašně málo ji znám. Jsem rád za každý nový kousek, který objevím,“ prozradil herec v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS.

Po Praze jezdí na kole

Konkrétní místa ale prozradit nechtěl. „Neříkám to z toho důvodu, že mám rád místa, kde nejsou moc lidé – což je v našem světě docela obtížné. Všichni – takřka – můžeme hodně cestovat, svět tak nějak zaplňujeme. Kdo si, co chce najít, ať si to najde. Hezké kouty, které jsem si já objevil, vyzrazovat nebudu,“ uvedl pro Showtime. Po Praze, kde žije, se nejčastěji pohybuje na kole, které používá jako dopravní prostředek.

Čtěte také: Stále více mě baví naše zemička, přiznává Vladyka. Prozradil, jaká místa vyhledává

Miroslav Vladyka si ve filmu poprvé zahrál už ve svých pěti letech. Vystudoval DAMU, kterou absolvoval v roce 1982. Čtrnáct let působil ve Vinohradském divadle, sedm let ve Studiu Ypsilon. V současné době je takzvaně na volné noze a hostuje na několika divadelních scénách.

Podívejte se také na rozhovor s Petrem Havlíčkem o výživě dětí a vlivu rodičů:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 9. 2024

Vaše inspirace a představivost dnes stoupá, Berani. Možná se budete chtít pustit do nějakého uměleckého projektu. Výsledek by vás mohl příjemně překvapit. Vaše intuice je také na vysoké úrovni a vaše porozumění lidem kolem vás se výrazně zvýší. Nebojte se jednat na základě instinktu. Toto je jeden z těch dnů, kdy by měl zvítězit nad racionalitou a logikou.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.