Celebrity

20. července 2024 11:54

redakce Prima Living

Jitka Nováčková měla v bytě unikátní koupelnu. Manžel fialové vybavení nerozdýchal

Modelka a vítězka soutěže Česká Miss 2011 Jitka Nováčková (32) donedávna hodně cestovala. Teď se ale s manželem, finským fotbalistou Timem Sparvem (37), a tříletou dcerkou Leah usadili v Praze na Žižkově, kde obývají krásný prvorepublikový byt. Jeho součástí byla i fialová koupelna, kterou její manžel nevydýchal. Skvost tak skončil v muzeu.

Jitka Nováčková svá bydliště dost střídala, pendlovala mezi Dánskem, Finskem, Řeckem a Českem. Nedávno se ale s rodinou usadila v Praze na Žižkově. V bytě, jehož součástí byla i velmi netradiční koupelna z roku 1936.

Čtěte také: Influencerka Jitka Nováčková vede k udržitelnosti celou rodinu. Dcera dostává hračky z druhé ruky a obléká ji v sekáčích

„Reakce na naši koupelnu jsou jednoznačné. Buď ji milujete, jako já, nebo ji nenávidíte, jako Tim," vysvětlila na sociálních sítích. Je totiž světle fialová, téměř růžová, skoro z ní přechází zrak. Koupelnu zdobí litinová vana, nádherné zrcadlo a umyvadlo na speciálním stolečku. A dokonce i bidet. Jenže ne každý oceňuje historickou hodnotu a neopakovatelné kouzlo doby mezi první a druhou světovou válkou.

„Tim ale fialovou koupelnu nevydýchal… ačkoliv jsem se ho snažila přesvědčit několik měsíců,“ posteskla si Nováčková. „Ale já ho naprosto chápu, chce mít po takřka dvaceti letech opravdový domov, kde mu bude dobře,“ dodala. Tim se totiž jako úspěšný profesionální sportovec často přesunoval z místa na místo. V Praze se ale chtějí usadit natrvalo.

Jitka Nováčková jako česká ambasadorka udržitelnosti samozřejmě nechtěla koupelnu jen tak vyhodit. Přála si, aby koupelna nebo i jen její kousky posloužily někomu jinému. „V určitém smyslu by ta koupelna měla zůstat žít, jinak by to byla ohromná škoda. I když už má leccos za sebou a potřebuje zrestaurovat. Ale je to neuvěřitelný kus historie. Kachličky jsme darovali sousedům, kteří za ně byli vděční,“ vysvětlila v podcastu Jitka Nováčková, která si kvůli fialové místnosti dokonce pozvala kunsthistorika. Dnes je koupelna v plzeňském depozitáři Národního technického muzea. Třeba se podaří alespoň jemu kuriózní koupelnu někde smysluplně udat.

Zdroj: Prima Living, sociální sítě Jitky Nováčkové, talk.youradio.cz

Jitka Nováčková bydlela dříve v Řecku, kde zažila i zemětřesení. Z jejich tehdejšího bytu udělaly otřesy paseku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.