Celebrity

15. prosince 2023 16:54

David Laštovka

Abrhám se Šafránkovou po sobě zanechali miliony. Herec myslel na syna, ale i na sestru

Rok od úmrtí Abrháma

Manželství Josefa Abrháma a Libuše Šafránkové bylo pro mnohé páry inspirací. Po celou dobu je pojil krásný vztah, prožili spolu více než čtyřicet let a z jejich čisté lásky se narodil syn Josef. V profesním životě patřili k hereckým hvězdám a před kamerou i v divadle ztvárnili řadu nezapomenutelných postav. Jaký majetek po sobě zanechali?

Po Libuši Šafránkové, která zemřela před dvěma lety, dva dny po svých 68. narozeninách, zůstala pozůstalost za téměř 12,5 milionu korun. Polovina z toho měla přepadnout manželovi, Josefu Abrhámovi. Ten se jí ale vzdal a podstoupil ji synovi, u něhož a jeho ženy Ludmily už v té době kvůli svým zdravotním problémům žil.

Herec v dědictví nezapomněl ani na svou starší sestru

Po Abrhámovi, který skonal necelý rok po Libuši ve věku 82 let, notář porcoval pozůstalost v hodnotě 605 tisíc korun, což odhalilo uzavřené dědické řízení, které se objevilo v katastru nemovitostí. Do dědického řízení po slavném herci putovaly rovněž části parcel v rodných Kunovicích na Moravě, historický poválečný vůz značky Škody 1101 nebo zánovní Volvo. To vše připadlo synovi Josefovi. Podle informací deníku Aha! herec ale nezapomněl ani na svou starší sestru Boženu. Jak přesně se s ní měl vyrovnat, ale není známo.

Na Šafránkovou si dělal zálusk Pavel Landovský

Josef Abrhám s Libuší Šafránkovou působili jako pár z pohádky. Zásluhy na tom, že se dali dohromady, si přičítal jejich kolega Pavel Landovský. Když Libuška, rodačka ze Šlapanic u Brna přišla do Prahy, neměla kde bydlet. A tak se jí patrně i s postranními úmysly ujal právě Lanďák, který jí byt sehnal. Dělal si na ni zálusk, ona ale měla oči pouze pro Josefa, kterého v Činoherním klubu poznala.

První rok jejich angažmá se sice jen míjeli, neúčinkovali spolu v žádné hře, nicméně jeden o druhém dobře věděl. O třináct let starší kolega Libuši zaujal na první pohled. A podobné to měl i Josef. Přestože k sobě chovali sympatie, byli dlouhou dobu nesmělí a báli se oslovit toho druhého. Ještě v roce 1973, když spolu účinkovali v inscenaci Poprask na laguně, tak si vykali. Brali se v roce 1976, svatbu měli v kostele a o rok později se jim narodil syn Josef. Klapalo a slušelo jim to spolu nejen v soukromí, ale i před kamerou, kde spolu často hrávali.

14. prosince jsme si připomněli nedožité 84. narozeniny Josefa Abrháma.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.