Celebrity

15. října 2023 06:30

Vanesa Havlíková

Josef Fousek svůj nejslavnější hit složil na prahu smrti: Modlil jsem se, abych žil

Spisovatel, básník, textař a písničkář Josef Fousek (84), se do povědomí české veřejnosti poprvé zapsal jakožto host Divadla Semafor a dále také hitem s názvem Až mě andělé zavolají k sobě. Nyní přijal pozvání do talkshow Honzy Dědka, kde detailně prozradil, za jakých okolností vznikla jeho nejznámější píseň.

„Narozený jsem v roce 1939. Podruhé jsem se ale narodil v dubnu 1987, kdy jsem dostal infarkt při vystoupení s Miloslavem Šimkem a Jiřím Krampolem,“ řekl na úvod Josef Fousek.

Josef Fousek složil svůj největší hit na prahu smrti

„Bylo to v Malenovicích u Zlína. Ležel jsem zhruba měsíc na ARO v Kroměříži. Byli tam ke mně hodně vlídní. Modlil jsem se, abych se vrátil zpátky do Kladna, abych žil, a tam jsem napsal text k písni Až mě andělé zavolají k sobě.“

„Napsal jsem to pro svoji ženu, jí se to ale nelíbí, že je to velmi smutné. Tak jsem jí napsal novou věc: Až natáhnu, lásko, brka,“ vyprávěl Honzovi Dědkovi Josef Fousek.

Kromě Josefa Fouska se v talkshow představila také Martina Pártlová s partnerem.

Svoji manželku si vyhlídl, když jí bylo pouhých čtrnáct let, a jsou spolu dodnes. „Když bylo mojí ženě čtrnáct a mně osmnáct, řekl jsem jejímu tátovi, že si ji vezmu. Začal jsem s ní chodit jen tak platonicky. Třeba když jela v autobuse, tak jsem se jí neustále koukal do očí, měla krásné modré oči,“ prozradil Fousek během rozhovoru s Honzou Dědkem.

„Uvědomil jsem si, že bez ní nemůžu žít – a to si myslím dodneška. Když dovršila osmnáct, šel jsem za jejím tátou, že 11.11. v 11 hodin se budeme brát na kladenské radnici. Vsázeli se o 50 tisíc, že spolu nevydržíme. Všichni ti už jsou dávno rozvedení nebo v nebi. My jsme s Jarmilou pořád spolu,“ dodal na závěr.

Martina Pártlová se v 7 pádech Honzy Dědka zasnoubila:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.