Celebrity

15. října 2023 06:30

Vanesa Havlíková

Josef Fousek svůj nejslavnější hit složil na prahu smrti: Modlil jsem se, abych žil

Spisovatel, básník, textař a písničkář Josef Fousek (84), se do povědomí české veřejnosti poprvé zapsal jakožto host Divadla Semafor a dále také hitem s názvem Až mě andělé zavolají k sobě. Nyní přijal pozvání do talkshow Honzy Dědka, kde detailně prozradil, za jakých okolností vznikla jeho nejznámější píseň.

„Narozený jsem v roce 1939. Podruhé jsem se ale narodil v dubnu 1987, kdy jsem dostal infarkt při vystoupení s Miloslavem Šimkem a Jiřím Krampolem,“ řekl na úvod Josef Fousek.

Josef Fousek složil svůj největší hit na prahu smrti

„Bylo to v Malenovicích u Zlína. Ležel jsem zhruba měsíc na ARO v Kroměříži. Byli tam ke mně hodně vlídní. Modlil jsem se, abych se vrátil zpátky do Kladna, abych žil, a tam jsem napsal text k písni Až mě andělé zavolají k sobě.“

„Napsal jsem to pro svoji ženu, jí se to ale nelíbí, že je to velmi smutné. Tak jsem jí napsal novou věc: Až natáhnu, lásko, brka,“ vyprávěl Honzovi Dědkovi Josef Fousek.

Kromě Josefa Fouska se v talkshow představila také Martina Pártlová s partnerem.

Svoji manželku si vyhlídl, když jí bylo pouhých čtrnáct let, a jsou spolu dodnes. „Když bylo mojí ženě čtrnáct a mně osmnáct, řekl jsem jejímu tátovi, že si ji vezmu. Začal jsem s ní chodit jen tak platonicky. Třeba když jela v autobuse, tak jsem se jí neustále koukal do očí, měla krásné modré oči,“ prozradil Fousek během rozhovoru s Honzou Dědkem.

„Uvědomil jsem si, že bez ní nemůžu žít – a to si myslím dodneška. Když dovršila osmnáct, šel jsem za jejím tátou, že 11.11. v 11 hodin se budeme brát na kladenské radnici. Vsázeli se o 50 tisíc, že spolu nevydržíme. Všichni ti už jsou dávno rozvedení nebo v nebi. My jsme s Jarmilou pořád spolu,“ dodal na závěr.

Martina Pártlová se v 7 pádech Honzy Dědka zasnoubila:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.