Celebrity

21. dubna 2024 08:41

David Laštovka

Po čtyřech letech v umělém spánku zemřel Josef Laufer

Zemřel Josef Laufer

Zemřel herec Josef Laufer. Až do 84 let hýřil vitalitou a měl řadu plánů. Při plánované operaci srdeční chlopně však prodělal srdeční zástavu, po níž ho lékaři uvedli do umělého spánku. V něm zůstal až do své smrti 21. dubna 2024. Informaci přinesl deník Blesk.cz.

Šance, že se zpěvák a herec Josef Laufer z umělého spánku, v němž byl už čtvrtým rokem, probere a bude žít plnohodnotný život, byla minimální. Představiteli artisty Paola Romea ze seriálového Cirkusu Humberto, Kohna z komedií Kameňák či interpretovi hitu Sbohem, lásko, já jedu dál se stala osudnou operace srdeční chlopně.

Narodil se ve Francii, přivydělával si tlumočením

Josef Laufer se narodil ve Francii jako Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer. Matka byla Španělka, otec Čech židovského původu, který pracoval jako lékař. Až do svých osmi let Josef vyrůstal v Anglii, kde tatínek působil jako vojenský doktor u RAF. Poté se přestěhovali do tehdejšího Československa.

Čtěte také: Měli ho odpojit už dávno, smrt je pro něj vysvobozením, řekl o Lauferovi Troška

Vyučil se ve vrchlabské Tesle a začal pracovat ve výzkumném ústavu. Při vojenské službě začal hrát ochotnické divadlo a některá představení režírovat. Po vojně nastoupil do Divadla ABC a ve volném čase si přivydělával tlumočením a překlady ze španělštiny. Ve 26 letech absolvoval DAMU, založil divadelní soubor Radar a začal pravidelně vystupovat v různých muzikálech. Kromě toho vyučoval pantomimu na taneční konzervatoři.

Smutnou zprávu, že navždy odešel tento legendární herec, potvrdil ředitel Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg. „Podle Ester Pepa zemřel na zástavu srdce,“ řekl webu Blesk.cz. Ester byla Lauferovou dcerou, o zpěváka se starala do poslední chvíle.

Josef Laufer byl také nadaným vypravěčem zábavných historek a vtipů:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.