Celebrity

6. března 2024 10:35

David Laštovka

Josef Laufer hrál před osudným zákrokem tenis a byl v kondici. Po operaci se už neprobral

Josef Laufer je už čtvrtý rok v umělém spánku. Neprobral se z narkózy po plánované operaci srdeční chlopně, kterou považoval za banální. Redakce webu Prima Ženy zmapovala jeho poslední dva dny před odjezdem do nemocnice, kde se zákroku podrobil. V té době osmdesátiletý umělec žil naplno, hýřil aktivitou, sportoval a před sebou měl řadu dalších plánů.

Josef Laufer si života užíval. Dva dny před chystaným zákrokem se v Praze zúčastnil tenisového turnaje osobností ve čtyřhře. Podle přítomných byl na svůj věk ve skvělé kondici, hýřil až neskutečnou aktivitou a energií. Byl v dobré náladě a úsměvy rozdával na všechny strany. Se svým parťákem Přemkem Bíbou se na turnaji dokonce dostal až do semifinále.

„Pepa byl samá legrace, jako vždycky na kurtu podával skvělé výkony. Ve volném čase pokuřoval své oblíbené doutníčky. O zákroku vůbec nemluvil, vypadal naprosto zdravě. O to větší šok to pro nás všechny byl, když jsme se dozvěděli, co ho potkalo. Držíme mu palce a myslíme na něj. Pepík tenis miloval a našich turnajů se účastnil pravidelně. Ještě se ptal, kdy bude další,“ uvedl pro web Prima Ženy tenisový trenér Jan Karvay.

V pondělí jdu na zákrok, v úterý volám, řekl příteli

Poslední den před zákrokem pak Josef Laufer trávil v hudebním studiu Zdeňka Hrubého, s kterým připravoval rodinný muzikál Ostrov pokladů. Samotný zákrok považoval za banální. Počítal s tím, že kvůli němu v nemocnici pobude maximálně dva dny. Poté se měl v plánu vrátit k rozdělané práci. „V neděli, když jsme finišovali, mi řekl: ‚V pondělí jdu na ten zákrok, v úterý ti zavolám a doděláme to.' Bohužel, ve čtvrtek mi pak volali a sdělili mi, co se stalo. Je to strašný,“ prozradil Zdeněk Hrubý webu Prima Ženy.

Čtěte také: Herec Josef Laufer je už čtvrtý rok v umělém spánku. Z okolí nepřicházejí dobré zprávy

Netuší, že mu zemřela milovaná žena

Šance, že se zpěvák a herec Josef Laufer z umělého spánku probere a bude žít plnohodnotný život, se každým dnem snižují. V umělém spánku je už čtvrtým rokem. Podle informací CNN Prima NEWS se jeho zdravotní stav nelepší, a poslední naděje pomalu vyhasínají. V nemocnici ho pravidelně navštěvuje jeho jediná dcera Ester.

Mohlo by vás zajímat: Herec Laufer je rok a půl v umělém spánku. Podle dcery Ester se jeho stav nelepší

Josef Laufer netuší, že mu před dvěma roky, dva dny před Štědrým dnem, zemřela životní láska, manželka Irena Greifová, s kterou se oženil v roce 1969. Kostýmní výtvarnice, které se v mládí pro její krásu říkalo česká Bardotka, zemřela ve věku 83 let.

Josef Laufer miloval zábavu a humor (pořad Nikdo není dokonalý):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.