Josef zažije večer plný trapasů. Polévku vaří přes hodinu, paštika skončí tragicky

Prostřeno! XXIII (102) - Když se nedaří

V repríze folklorního speciálu kuchařské soutěže se tento týden prostírá na Moravě. Úternímu hostiteli Josefovi se příprava nebude dařit zrovna nejlépe. Nakonec ale naštěstí vše zvládne a své hosty příjemně překvapí neobvyklou kombinací chutí.

V úterý bude vařit houslista Josef. Pro hosty si připraví játrovou paštiku s domácím chlebem, masový vývar se zeleninou a strouhanou těstovinou a špikované kuřecí stehno s paprikovou smetanovou omáčkou a petrželovým knedlíkem. Jako dezert pak zvolí jablečný piškotový štrúdl s pudinkem a šlehačkou.

Výhru by věnoval na nákup výbavičky pro miminko. Jako zábavu pro své hosty přichystá nakládání hermelínů doprovázené zpěvem a hrou na hudební nástroj. Jídla pro své menu si vybral tak, aby je zvládl připravit na dvouplotýnkové varné desce, kterou má doma. Vybral česká jídla, jež má nejraději. Rád chodí běhat a dbá o svoji fyzickou kondici. Jeho hlavní zálibou a prací je hudba, a to folklorní – je dokonce členem Vojenského a uměleckého souboru Ondráš pod Ministerstvem obrany ČR. V tomto souboru působí od roku 2006, a to jako houslista a primáš v jedné ze dvou cimbálových muzik. Jak se mu bude dařit v kuchyni, uvidíte už v podvečer.

Podívejte se, jak hosté ocení nezvyklou kombinaci chutí hlavního chodu:

Josef si zvolil docela složité menu a nervozita zřejmě udělá své. Paštiku bude muset dochucovat nadvakrát. To, že je málo slaná, ovšem zjistí, až když je rozdělená na porce. Problémy bude mít i s vývarem. „Aby to hodinu vedlo k varu?“ podivuje se Josef při pohledu na hodinky. Vařič trochu stávkuje. Ovšem ani hlavní chod ostatní nebudou vítat s ovacemi. Je to totiž poněkud zvláštní kombinace. Špikované kuře pekl hostitel zvlášť a podle hostů se papriková omáčka takto nedělá. Jak Josefa napadlo stehýnko prošpikovat? A bude vývar dostatečně silný a ochucený?

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima vaření Prostřeno! recepty speciál paštika folklor menu vývar Ministerstvo obrany České republiky

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.