Josef zažije večer plný trapasů. Polévku vaří přes hodinu, paštika skončí tragicky
Prostřeno! XXIII (102) - Když se nedaří
V repríze folklorního speciálu kuchařské soutěže se tento týden prostírá na Moravě. Úternímu hostiteli Josefovi se příprava nebude dařit zrovna nejlépe. Nakonec ale naštěstí vše zvládne a své hosty příjemně překvapí neobvyklou kombinací chutí.
V úterý bude vařit houslista Josef. Pro hosty si připraví játrovou paštiku s domácím chlebem, masový vývar se zeleninou a strouhanou těstovinou a špikované kuřecí stehno s paprikovou smetanovou omáčkou a petrželovým knedlíkem. Jako dezert pak zvolí jablečný piškotový štrúdl s pudinkem a šlehačkou.
Dušené srnčí s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší, salát Zdroj: FTV Prima
Čokoládový smetanový dortík Zdroj: FTV Prima
Hovězí pečeně ,,moravské babí léto‘‘, šťouchané brambory Zdroj: FTV Prima
Crostini di fegatini alla Toscana, prosciutto di Parma, parmazán Zdroj: FTV Prima
Čimčaráčci s čínskou pomstou Zdroj: FTV Prima
Bramborová skalická polévka Zdroj: FTV Prima
Guancia di manzo brasata al vino rosso con pure di patate Zdroj: FTV Prima
Jablka v županu s přelivem z vinného šodó Zdroj: FTV Prima
Carabaccia Zdroj: FTV Prima
Špikované kuřecí stehno s paprikovou smetanovou omáčkou a petrželovým knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Polévka po templářském zvyku Zdroj: FTV Prima
Zeleninový vývar s domácí drobenkou Zdroj: FTV Prima
Tiramisu Zdroj: FTV Prima
Šneci naslano z listového těsta Zdroj: FTV Prima
Panýr grilovaný na zelených listech s mangovou omáčkou a oříšky Zdroj: FTV Prima
Jablečný piškotový štrúdl s pudinkem a šlehačkou Zdroj: FTV Prima
Pedrova pizza Zdroj: FTV Prima
Játrová paštika s domácím chlebem Zdroj: FTV Prima
Masový vývar se zeleninou a strouhanou těstovinou Zdroj: FTV Prima
Banán s pudinkem a šlehačkou Zdroj: FTV Prima
Výhru by věnoval na nákup výbavičky pro miminko. Jako zábavu pro své hosty přichystá nakládání hermelínů doprovázené zpěvem a hrou na hudební nástroj. Jídla pro své menu si vybral tak, aby je zvládl připravit na dvouplotýnkové varné desce, kterou má doma. Vybral česká jídla, jež má nejraději. Rád chodí běhat a dbá o svoji fyzickou kondici. Jeho hlavní zálibou a prací je hudba, a to folklorní – je dokonce členem Vojenského a uměleckého souboru Ondráš pod Ministerstvem obrany ČR. V tomto souboru působí od roku 2006, a to jako houslista a primáš v jedné ze dvou cimbálových muzik. Jak se mu bude dařit v kuchyni, uvidíte už v podvečer.
Podívejte se, jak hosté ocení nezvyklou kombinaci chutí hlavního chodu:
Josef si zvolil docela složité menu a nervozita zřejmě udělá své. Paštiku bude muset dochucovat nadvakrát. To, že je málo slaná, ovšem zjistí, až když je rozdělená na porce. Problémy bude mít i s vývarem. „Aby to hodinu vedlo k varu?“ podivuje se Josef při pohledu na hodinky. Vařič trochu stávkuje. Ovšem ani hlavní chod ostatní nebudou vítat s ovacemi. Je to totiž poněkud zvláštní kombinace. Špikované kuře pekl hostitel zvlášť a podle hostů se papriková omáčka takto nedělá. Jak Josefa napadlo stehýnko prošpikovat? A bude vývar dostatečně silný a ochucený?
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů