Upovídaná Adéla upeče bizarní dort s fialkami. Hostům se svěří s pikantními historkami

Prostřeno! XXIV (75) – Moc informací

Páteční hostitelka reprízy cukrářského speciálu populární soutěže amatérských kuchařů je žena mnoha tváří. Původně vyučená kamenosochařka Adéla své soupeře uvítá v bytě plném vlastnoručně malovaných obrazů. Hosty také zasype spoustou osobních informací.

Poslední účastnicí reprízy cukrářského speciálu je umělkyně Adéla Tas Marková. Ta si ostatní soutěžící pozve do provizorního panelákového bytu, ve kterém netrpělivě vyčkává dostavbu rodinného domu. I přesto tu ale budou mít hosté možnost seznámit se důkladně s osobností páteční hostitelky. Práskne na sebe u stolu opravdu vše a při šmejdění hosté také leccos zjistí. Její menu se bude skládat z ceviche s lososem, bramborovo-hráškového krému s chipsem, sous-vide kachního prsa s opečenými grenaillemi a fialkového dortu.

Ne všechno ale vyjde Adéle podle plánu. Hostitelka je navíc nervózní. Při přípravě pokrmů si zapomene zapnout troubu nebo se jí srazí krém. Charakter Adély coby hostitelky nejlépe vystihují dvě slova: excentrická a upovídaná. Na některé z hostů to bude chvílemi až příliš a v nekonečných průpovídkách se budou ztrácet. „Musím se pochlubit. Střední školu jsem vystudovala s červeným diplomem, pochlubí se. Andrea se tomu bude velmi divit. Ona dostala jen maturitní vysvědčení. „Červený diplom jsem nedostala, možná tam budu muset zavolat, zavtipkuje. Pak Adéla povídá o tom, jak cestovala, co všechno zažila a jak otěhotněla. „S tou sebeprezentací se chce zavděčit lidem víc, než je zdrávo,“ míní Jenda. Nezapomeňte se vpodvečer na finále tohoto týdne podívat.

Podívejte se, co hosté objeví při šmejdění:

Překvapení při šmejdění? Divoké fotoalbum

Hosté se na účet Adély pobaví i při šmejdění. Jen ložnice se jim bude zdát možná až příliš střídmě zařízená. Všimli si totiž, že hostitelka miluje zlato a pořídila si i zlaté příbory. Na posteli jim nechala k nahlédnutí fotoalbum, především s fotkami z cest a různých večírků. „Fotky nádherný, Egypt, Tunis, Dubaj, takže asi si to užila," míní Andrea. Podle ní musela všechno stihnout ještě před těhotenstvím. Během šmejdění si prohlédnou i pár obrazů, které Adéla malovala.

Soutěžící bude v tento den víc zajímat jiný druh Adéliny tvorby. Její doménou je i pečení nápaditých dortů, které se svým dokonalým vzhledem přibližují uměleckým dílům. Zlatým hřebem večera má být tentokrát dort s originální fialkovou příchutí. „Dezert byl za mne velké zklamání. Design byl příjemný, ale ty fialky to hodily úplně do pankejtu,“ pustí se do kritiky Jenda. Zachrání Adélinu profesní čest aspoň úkol týdne, kterým je cukrářská vychytávka vlastního výběru?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.