Móda a krása

12. července 2024 14:15

Michaela Vlčková

Judisté Krpálek a Klammert oblékli nástupovou kolekci. Strašné prostěradlo, píše Šebrle

Návrhář Jan Černý o olympijské kolekci

Judisté Lukáš Krpálek (33) a David Klammert (30) si v Kongresovém centru v Praze převzali nástupové oblečení pro olympijské hry v Paříži. Dvojnásobný olympijský vítěz Krpálek řekl, co si myslí o olympijské kolekci, která vyvolala po celé republice kontroverze. Poté, co se olympijští reprezentanti ukázali v modelech návrháře Jana Černého, na sociálních sítích se opět rozpoutala bouře negace. Svůj názor si pro sebe nenechal ani Roman Šebrle.

„Tak já už mám svoji olympijskou kolekci nafasovanou. Někomu se to líbí, někomu ne, ale stejně důležité je to, abychom tam podali maximální výkon a úplně neřešili to, co máme na sobě. Převážně mladým lidem se tahle nástupová kolekce líbí, starším spíš ne. Tak já jsem zatím někde mezi," řekl ve videu na sociální platformě Instagram Lukáš Krpálek po převzetí outfitu, který pro olympijské hry v Paříži navrhl designér Jan Černý.

„Já s tím úplně problém nemám. Asi bych to nenosil každý den na tréninky nebo kamkoli. Jako nástupovou kolekci to beru," pokračoval dvojnásobný olympijský vítěz. „Nejdůležitější pro nás sportovce je stejně to, aby vy fanoušci jste nám fandili, drželi palce, a aby my byli schopní podat co nejlepší výkony,“ podotkl.

Řada fanoušků na sebe s negativními reakcemi nenechala dlouho čekat. Někteří říkají, že vypadají jako řezníci, jiní tvrdí, že v plášti jsou sportovci spíše jako malíři pokojů. Nástupovou kolekci odsoudil také olympijský vítěz Roman Šebrle. Ten by si na úvodní ceremoniál outfit, který mnohým připomíná malířský plášť, rozhodně neoblékl. „Luky, to je strašný prostěradlo na oficiální zahájení. Bohužel. Ať se daří, věřím ve třetí zlato v řadě. Budu fandit," okomentoval bývalý atletický vícebojař.

Kritikou dříve nešetřila ani módní návrhářka Anna Tejklová, která pravidelně na webu Prima Ženy komentuje outfity známých osobností. „Dovolila bych si ten výjev mongolských pastevců ze 70. let rozebrat čistě z módního hlediska, jelikož je móda moje profese. Jedná se o kolekci určenou pro český olympijský tým, proto by měl být oděv především SPORTOVNÍ. Ideálně pak sportovně elegantní a samozřejmě reprezentativní a praktický. To, co vidíme, nemá se sportovním oblečením společného nic,“ vyjádřila svůj názor již dříve odbornice na módu.

Čtěte také: Olympijská kolekce není šílený kostým, hájí se návrhář Černý. Prozradil, co ho inspirovalo

Judisté David Klammert a Lukáš Krpálek nejsou jedinými sportovci, kteří už měli možnost si olympijskou kolekci vyzkoušet. Návrh Jana Černého oblékly také tenistky Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Na rozdíl od většiny fanoušků se jim oblečení líbí. Jediné, co vytkly je, že je jim v oblečení horko. „Na fotkách se mi to moc nezdálo, ale když jsem si to oblékla, tak je to v pohodě a líbí se mi to. Je v tom ale strašný vedro,“ řekla pro CNN Prima NEWS Muchová.

Líbí se vám letošní olympijská kolekce návrháře Jana Černého?

Sdílejte článek
Štítky Roman Šebrle Olympijské hry Paříž sociální síť Lukáš Krpálek judo David Klammert judista Jan Černý Letní olympijské hry 2024 Anna Tejklová olympijská kolekce

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 8. 2024

Romantický večer doma s partnerem by vás mohl sblížit, Berani. Vaše emoce jsou nyní intenzivní, takže musíte použít svou intuici, abyste přesně odhadli, kolik ze svých citů byste měli odhalit. Do cesty by se vám mohla postavit také intelektuální vášeň. Možná objevíte nový obor svého zájmu a budete se chtít zahrabat doma a celé hodiny ho studovat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.