Móda a krása

2. července 2024 12:30

Tomáš Durčák

Olympijská kolekce? Reprezentativní, míní Vagnerová. Pecka a klobouček, jásá Kovy

V Karlových Varech byla představena olympijská kolekce

Čeští sportovci, kteří budou naši zemi reprezentovat na letní olympiádě v Paříži, se dočkali odhalení svých národních stejnokrojů. Přehlídka se odehrála na okraj probíhajícího KVIFF v Karlových Varech, a tak přilákala celou řadu známých osobností. Co si celebrity o kolekci, která rozproudila velkou debatu, myslí?

Zadání navrhnout pro olympioniky olympijské oděvy dostal od Českého olympijského výboru designer Jan Černý. Ten se při návrhu mimo jiné nechal ovlivnit tím, kde se letošní letní olympiáda bude odehrávat. Sám totiž v Paříži nějakou dobu pobýval a ví, jaké povětrnostní podmínky tam české sportovce budou čekat.

„Snažil jsem si představit, kde ten [zahajovací] ceremoniál bude, tedy na řece Seině uprostřed Paříže. A já, když jsem tam stážoval a chodil často okolo té řeky, tak tam vždycky foukal vítr. Proto jsem vymyslel ten plášť zvaný trenčkot, který bude ve větru moc hezky vlát při nástupu. A zároveň je to takový fór, s nímž nikdo úplně nepočítal,“ vysvětlil pro pořad Showtime Honza Černý důvod, proč kolekce obsahuje i výrazný kabát připomínající „baloňák“.

Odhalení olympijské kolekce si ve Varech nenechala ujít celá řada slavných návštěvníků právě probíhajícího filmového festivalu. Ti tak rovnou zhodnotili, jak se jim olympijské oděvy pro naše reprezentanty zamlouvají. „Já myslím, že je nádherná a od Honzy Černého jsem ani nic jiného než nějakou úžasnost a krásnost nečekala, takže jsem ráda, že nezklamal,“ pochválila kolekci Hana Vagnerová.

Hana Vagnerová i Emma Smetana jsou nadšené

„Myslím si, že naši sportovci budou reprezentovat nejen svým sportovním talentem, ale i módou,“ dodala herečka. „Mně se třeba moc líbí střih těch kabátků, které mi připomínají takové ty malířské tuniky,“ ohodnotila trenčkoty zpěvačka a herečka Emma Smetana, pro kterou je Francie tak trochu druhou vlastí. „Já se bojím, že nemůžu být úplně objektivní vzhledem k tomu, že Honza patří k mým nejlepším přátelům,“ upozornil hudebník Jakub Strach alias NobodyListen.

„Samozřejmě jsem dojatý, je to skvělý, super a mám velkou radost, že se to povedlo,“ dodal známý DJ, který byl z nové kolekce svého kamaráda očividně nadšený. Své pozitivní nadšení neskrýval ani další známý hudebník Majk Spirit: „Nečekal jsem takovou pestrost, většinou jsou to velmi jednoduché, jednobarevné nebo dvoubarevné věci. Ale Jan to udělal krásně pestré, plné života, je tam cítit flow a energie, kterou sportovci potřebují k tomu, aby mohli podat super výkony, takže podle mě to skvěle pasuje.“

„Je to skvělé. Odvážné a osobité. Pecka práce a klobouček celému týmu,“ vychválil výsledek také známý youtuber a influencer Karel Kovář alias Kovy. Pozitivní reakce na kolekci poslali také třeba zpěváci Ben Cristovao či Ewa Farna a nadšení neskrývala třeba také Eva Decastelo.

Batikované kimono?

Mimo známé osobnosti nicméně kolekce mezi Čechy vyvolala i nemalou diskuzi nad tím, zda se tyto modely k Česku opravdu hodí. „Letos se jim to opravdu nepovedlo. Proč to vypadá jak batikované kimono?“ uvedla jedna z kritiček. „Tohle nosila naše chemikářka na gymplu,“ zkritizoval trenčkot další z komentujících. „Když to nejsou holinky, je to hipízáckej župan. Je mi líto, že to naši nejlepší sportovci musí vzít na sebe před celým světem,“ kroutil hlavou další. Minimálně stejně intenzivní však byla i chvála odvážných modelů.

„Paříž, město módy… takže trefa do černého od Černého!“ nadchla kolekce Terezu. „Konečně kolekce, která jde s dobou a za kterou se nemusíme stydět,“ radovala se další komentující. „Nedá se ten kabát někde koupit? Bych ho i nosila,“ poprosila Český olympijský výbor další fanynka. „Hej lidi, vy jste strašný konzervy. Náhodou je to originální,“ nechápala další.

Líbí se vám letošní olympijská kolekce návrháře Jana Černého?

Monika Binias a její manžel Petr ve Varech poskytli pro Prima Ženy exkluzivní rozhovor:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 7. 2024

Berani, ustupte a nechte dnes otěže převzít někoho jiného. Důvěřujte ostatním. Je tu mnoho pomocných rukou, které vás povedou. Nejdůležitější je nechat se unášet a důvěřovat. Ostatní vás budou vést, pokud jim to dovolíte. Váš mozek může bzučet do té míry, že budete mít pocit, že jste ztratili kontrolu. Uvolněte svou mysl a zklidněte nervy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.