Móda a krása

2. července 2024 18:30

Anna Tejklová

Olympijská kolekce očima módní návrhářky: Bezpohlavní mongolští pastevci

Módní návrhářka Anna Tejklová pravidelně na webu Prima Ženy komentuje outfity známých osobností. Její pozornost se zaměřila i na novou olympijskou kolekci, ve které nás budou reprezentovat čeští sportovci na olympijských hrách v Paříži. Anna Tejklová nešetřila kritikou. Rozhodli jsme se v redakci, že její glosu poskytneme čtenářům v plném znění, tedy tak, jak ji odbornice přes módu publikovala na svém profilu na sociální síti.

Dovolila bych si ten výjev mongolských pastevců ze 70. let rozebrat čistě z módního hlediska, jelikož je móda moje profese. Jedná se o kolekci určenou pro český olympijský tým, proto by měl být oděv především SPORTOVNÍ. Ideálně pak sportovně elegantní a samozřejmě reprezentativní a praktický.

To, co vidíme, nemá se sportovním oblečením společného nic: široké, téměř k zemi se courající nohavice jsou nepraktické, velké a neforemné župany s límečkem jsou už teď zmuchlané a postavu deformující. Na mužích budou vypadat komicky a zženštile, ženám naopak svým střihem a designem odeberou veškerý půvab.

Čtěte také: Batikovaný župan, plášť z chemie? Olympijská kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Cáry látky evokující levný toaletní papír, které mají účastníci chaoticky naplácané po těle, jsou další smysl postrádající omyl. Za mě jsou ale ze všeho nejhorší boty. Ty jsou bohužel velmi české, ve smyslu extrémně nestylového a nevkusného, levně působícího designu, na což je ostatně značka Alpine Pro expert a dlouhodobě ničí zdejší vkus.

Na závěr si nechávám potisk plísně v koutě rozpadajícího se panelákového bytu. Tak to na mě totiž přesně působí. Depresivní, prázdné a rozkladné, prostě klasický pozérský odpadek.

Mohlo by vás zajímat: Odvaz v Lillehammeru, béžová nuda v Naganu. Jak to slušelo Čechům na olympiádě posledních 30 let?

Autor nazval kolekci bezpohlavní. Bezpohlavní je asexuální, tedy nepřitažlivá, tedy odpudivá. Ano, to je. Místo aby si někteří ‚umělci‘ léčili svoje traumata na psychoterapii, pomstí se nám všem ve veřejném prostoru. A to říkám jako UMĚLKYNĚ!!!!

Líbí se vám letošní olympijská kolekce návrháře Jana Černého?

Celebrity jsou z olympijské kolekce nadšené:

Sdílejte článek
Štítky Olympijské hry móda Nagano módní návrhář Lillehammer oděv Župan (oděv) ALPINE PRO

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 7. 2024

Berani, ustupte a nechte dnes otěže převzít někoho jiného. Důvěřujte ostatním. Je tu mnoho pomocných rukou, které vás povedou. Nejdůležitější je nechat se unášet a důvěřovat. Ostatní vás budou vést, pokud jim to dovolíte. Váš mozek může bzučet do té míry, že budete mít pocit, že jste ztratili kontrolu. Uvolněte svou mysl a zklidněte nervy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.