Kamil zažije během vaření požár. Jídlo musí objednat z restaurace

Prostřeno! XXVI (31) – Kamil

V pondělí odstartuje soutěžní klání amatérských kuchařů svérázný Kamil. Ten se připravuje na pánskou sestavu a nepřipouští si, že by mohly dorazit i ženy. Kamil uvaří typicky mužské menu a soutěžící přivítá slivovicí. Vzápětí ale přijde ohnivá katastrofa a hostitel bude muset běžet pro hasicí přístroj.

Pondělní soutěžící Kamil z Jihomoravského kraje to v životě nemá lehké. Bydlí v malém domečku s manželkou a desetiletou dcerou Kamilkou. Ta ve dvou letech skončila v nemocnici v kómatu, zůstala částečně ochrnutá a nyní je na vozíčku. Pokud by Kamil vyhrál, použil by peníze na vanu, kterou dcera potřebuje. Hostitel rád udí a chodí na ryby. Pro své menu vybíral pokrmy podle toho, co mu chutná. Jsou to převážně chlapská jídla, jak nezapomene sám hostitel zdůraznit. Podávat se bude uzená panenka, zelňačka, grilovaná žebra podle Luďana a Fildovy palačinky. Proč takto pokrmy pojmenoval, se dozvíte už vpodvečer.

Při přípravě pokrmů se Kamil pochlubí, že doma vaří hlavně on, manželka to prý moc neumí. „Zelňačku mě naučil můj otec. Manželka a celkově ženské zelňačku a guláš neumijou,“ mudruje při krájení cibule Kamil. „Samí chlapi, to by byl luxus. Když dojde jedna ženská, nevadí,“ přeje si při nalévání slivovice na přípitek hostitel. Nebude tak ani skrývat zklamání, když dorazí jako první sedmnáctiletá Nikola, která legálně alkohol pít nesmí. Poté přijde Denisa, která si panáčka také nedá, protože bude řídit. Pak se objeví další žena – Renata. Ještěže na závěr dorazí Martin. Renata s Martinem si s hostitelem připijí slivovicí a všichni ochutnají úkol týdne – škvarkové taštičky. Tím však idylka skončí a dojde k incidentu, po kterém bude mít Kamil naprosto zkažený večer.

Podívejte se, jak bude muset hostitel hasit gril v plamenech:

Po nehodě bude chtít soutěž ukončit

Kamilův gril během přípitku náhle vzplane a situace bude natolik vážná, že bude muset použít hasicí přístroj. Přijde tak o žebra na hlavní chod. Hosté budou v kritické chvíli poměrně v klidu, někdo si dokonce bude myslet, že to je jen nějaká legrácka. „Proběhlo přivítání, začal hořet gril, šla vidět panika ze strany hostitele,“ líčí se smíchem Denisa. „Martin si myslel, že to je sranda, ale sranda to nebyla,“ popisuje Nikola. „Chytlo i maso, hořelo to celé. Byla to docela podívaná,“ komentuje situaci Renata. Kamil propadne beznaději a bude chtít natáčení ukončit. „Už to ani netočte,“ prohlásí zkroušeně. Ostatní se ho budou snažit rozveselit a přesvědčí ho, aby pokračoval dál. Jídlo nakonec bude muset objednat u kamaráda v restauraci.

Na zábavu se k soutěžícím přidá i Kamilka. Moc se chtěla natáčení zúčastnit, a tak dostane za úkol zorganizovat celou zábavu. Soutěžící si nasadí brýle, ve kterých vidí vše obráceně, a budou muset plnit úkoly, například přelít vodu z jedné sklenice do druhé. Kamilka pak zůstane i na dezert a tatínkovi pěkně zkritizuje palačinky. Soutěžící si veškeré výhrady nechají spíš pro sebe a všechno ohodnotí až za zády hostitele. Je to taktika, nebo mu nechtějí ještě více kazit večer? Kamil celou dobu zdůrazňuje, že dceru neukazuje, aby dostal body z lítosti. Ovlivní přítomnost Kamilky soutěžící při bodování? Odpustí hostiteli hlavní chod z restaurace?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.