Celebrity

3. srpna 2023 06:05

David Laštovka

Karel Fiala, Limonádový Joe, to se ženami uměl. Konec života protrpěl

Karel Fiala v SJK

Herec a zpěvák Karel Fiala, kterého nejvíce proslavila hlavní role ve filmu Limonádový Joe, se dožil požehnaného věku 95 let. Během kariéry po něm ženy šílely a měl spoustu fanynek. Životní lásku našel až na třetí pokus. Ještě když slavil své devadesáté narozeniny, těšil se velmi dobrému zdraví, pak se mu ovšem život proměnil v utrpení.

Karel Fiala se během života stačil oženit třikrát a zplodit čtyři syny. V jeho uměleckých šlépějích úspěšně pokračuje vnučka Anna Fialová, která jako herečka působí v Národním divadle. Až se třetí manželkou, zpěvačkou a herečkou Věrou Vlkovou, byl opravdu šťastný. Dohromady se dali během společného angažmá v karlínském divadle a jejich láska trvala více než padesát let.

„Je to ženská, která má smysl pro humor. Vždycky s ní byla legrace,“ sděloval vesele Fiala během oslav svých devadesátých narozenin. Tehdy byl ještě v plné síle, na svůj věk byl až neskutečně akční a žil plnohodnotný život. „Každé ráno vstanu okolo osmé a pak mám takzvaný ranní sex. Lehnu si na břicho, moje žena na mě narukuje zezadu, masíruje mi záda, k tomu mi náš pejsek olizuje nohu a když tu máme ještě vnuka, tak ten mi masíruje hlavu. Pak sednu na rotoped a vnuk se mi většinou ptá, kam jedu,“ líčil redaktorovi Prima Žen s úsměvem herec.

Zradily ho nohy a skončil na vozíku

Dva roky nato se jeho zdravotní stav však prudce zhoršil. Několik let byl upoutaný na lůžko, z něhož už nikdy nevstal. Trápení trvalo několik let. Když redaktor webu Prima Ženy chtěl s Karlem Fialou u příležitosti jeho čtyřiadevadesátých narozenin udělat rozhovor a navštívit ho, jeho mobilní telefon zvedl blízký příbuzný a oznámil velmi smutnou skutečnost. „Obávám se, že to není možné. Je z něj bohužel ležák, z postele se už ani nezvedne a jsou dny, když už ani nevnímá,“ sdělil tehdy muž, který byl herci nablízku.

To Karel Fiala ještě pobýval doma, kde to miloval. V průběhu dalších měsíců byl převezen do léčebny dlouhodobě nemocných v pražských Vršovicích, kde skonal. „Karel vždycky miloval život, měl rád lidi a smích. Zemřel v požehnaném věku, budiž mu země lehká. Ještě ve svých devadesáti letech byl neskutečně čilý a aktivní. Jeho elán a vitalitu jsem mu záviděl. Pak ho ale zradily nohy a skončil na vozíku. To bral ještě s humorem. Jeho zdravotní stav se ale nadále zhoršoval, a to už hodně těžce nesl. Byla to bezmoc... Došlo to do stadia, kdy už to nebylo k žití,“ prohlásil k jeho úmrtí herec Jiří Krampol pro web Prima Ženy.

Dokud Fialovi zdraví dovolovalo, rád sportoval, nejraději hrával tenis a chodíval na dlouhé procházky. 3. srpna by oslavil 98 let. V úvodním videu si můžete zavzpomínat na Karla Fialu, v roce 2014 byl hostem Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 5. 2024

Vypadáte dobře a cítíte se skvěle, Berani. Teď jen kdyby vaše domácí prostředí odráželo to, kým jste. Když se rozhlédnete kolem sebe, možná si uvědomíte, že není tak elegantní, jak by mohlo být. Dnes to můžete začít měnit. Začněte od základů – ukliďte a odstraňte nepořádek. Jakmile zmizí všechny cizí předměty, můžete se začít zabývat závažnějšími změnami.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.