Celebrity

3. srpna 2023 06:05

David Laštovka

Karel Fiala, Limonádový Joe, to se ženami uměl. Konec života protrpěl

Karel Fiala v SJK

Herec a zpěvák Karel Fiala, kterého nejvíce proslavila hlavní role ve filmu Limonádový Joe, se dožil požehnaného věku 95 let. Během kariéry po něm ženy šílely a měl spoustu fanynek. Životní lásku našel až na třetí pokus. Ještě když slavil své devadesáté narozeniny, těšil se velmi dobrému zdraví, pak se mu ovšem život proměnil v utrpení.

Karel Fiala se během života stačil oženit třikrát a zplodit čtyři syny. V jeho uměleckých šlépějích úspěšně pokračuje vnučka Anna Fialová, která jako herečka působí v Národním divadle. Až se třetí manželkou, zpěvačkou a herečkou Věrou Vlkovou, byl opravdu šťastný. Dohromady se dali během společného angažmá v karlínském divadle a jejich láska trvala více než padesát let.

„Je to ženská, která má smysl pro humor. Vždycky s ní byla legrace,“ sděloval vesele Fiala během oslav svých devadesátých narozenin. Tehdy byl ještě v plné síle, na svůj věk byl až neskutečně akční a žil plnohodnotný život. „Každé ráno vstanu okolo osmé a pak mám takzvaný ranní sex. Lehnu si na břicho, moje žena na mě narukuje zezadu, masíruje mi záda, k tomu mi náš pejsek olizuje nohu a když tu máme ještě vnuka, tak ten mi masíruje hlavu. Pak sednu na rotoped a vnuk se mi většinou ptá, kam jedu,“ líčil redaktorovi Prima Žen s úsměvem herec.

Zradily ho nohy a skončil na vozíku

Dva roky nato se jeho zdravotní stav však prudce zhoršil. Několik let byl upoutaný na lůžko, z něhož už nikdy nevstal. Trápení trvalo několik let. Když redaktor webu Prima Ženy chtěl s Karlem Fialou u příležitosti jeho čtyřiadevadesátých narozenin udělat rozhovor a navštívit ho, jeho mobilní telefon zvedl blízký příbuzný a oznámil velmi smutnou skutečnost. „Obávám se, že to není možné. Je z něj bohužel ležák, z postele se už ani nezvedne a jsou dny, když už ani nevnímá,“ sdělil tehdy muž, který byl herci nablízku.

To Karel Fiala ještě pobýval doma, kde to miloval. V průběhu dalších měsíců byl převezen do léčebny dlouhodobě nemocných v pražských Vršovicích, kde skonal. „Karel vždycky miloval život, měl rád lidi a smích. Zemřel v požehnaném věku, budiž mu země lehká. Ještě ve svých devadesáti letech byl neskutečně čilý a aktivní. Jeho elán a vitalitu jsem mu záviděl. Pak ho ale zradily nohy a skončil na vozíku. To bral ještě s humorem. Jeho zdravotní stav se ale nadále zhoršoval, a to už hodně těžce nesl. Byla to bezmoc... Došlo to do stadia, kdy už to nebylo k žití,“ prohlásil k jeho úmrtí herec Jiří Krampol pro web Prima Ženy.

Dokud Fialovi zdraví dovolovalo, rád sportoval, nejraději hrával tenis a chodíval na dlouhé procházky. 3. srpna by oslavil 98 let. V úvodním videu si můžete zavzpomínat na Karla Fialu, v roce 2014 byl hostem Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.