Celebrity

2. září 2024 13:51

David Laštovka

Karel Heřmánek vlastnil nemovitosti za více než 100 milionů korun. Investoval i před smrtí

Vzpomínky na herce Karla Heřmánka

Karel Heřmánek byl nejen vynikající herec, ale rovněž zdatný obchodník. S penězi uměl velmi dobře hospodařit a investoval je do nemovitostí. Co všechno vlastnil?

Na začátku devadesátých let si Karel Heřmánek s manželkou Hanou v Jevanech zakoupil na romantickém místě mezi stromy, ve svahu nad rybníkem, rozsáhlý stavební pozemek. O patnáct let později si tam nechali postavit vysněný luxusní dům. Místo si nevybrali náhodou. Předtím měli pronajatý letní byt v nedalekých Louňovicích a tamní kraj je okouzlil.

Čtěte také: Poslední sbohem Heřmánkovi: Divadlo oznámilo, kdy se bude konat veřejné rozloučení s hercem

Rozpočet stavby tehdy činil 15 milionů korun. „Máme ale sponzorské smlouvy od firem dodávající stavební materiál, díky kterým zaplatíme asi půlku. Stavíme společně s Hančinými rodiči. Jsme obyčejní lidé, kde bychom tolik peněz vzali. Vlastní dům byl náš velký sen,“ líčil tehdy Karel Heřmánek pro deník Blesk.

Firma si vzala zálohu a zmizela i s penězi

Na výběr stavební firmy však s manželkou zpočátku neměli štěstí. Zaplatili zálohu jedné společnosti, která pak zmizela i s penězi. Až druhá firma byla spolehlivá a dům jim postavila přesně podle jejich přání. Svojí rozlohou, výškou a netypickým tvarem se vymyká všem ostatním. Herec se svojí rodinou tam našel vše, co k životu potřeboval. Krásnou přírodu, klid a soukromí.

„Jevany jsou nádherným místem pro život,“ pochvaloval si herec, který žil ve spokojeném manželství a ve své Haně měl velkou oporu. „Měl jsem prostě štěstí. Recept na šťastné manželství je jednoduchý, stačí, když se máte rádi a tomu druhému dokazujete, že ho stále milujete,“ svěřoval se v minulosti Karel Heřmánek redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Lékař promluvil o nemoci Karla Heřmánka: Může vás vyřadit z provozu. Proč patří k nejhorším?

Investice za miliony korun

V roce 2016 si na Starém Městě pořídili dva byty, kategorie 3 plus 1, každý za 14,5 milionu korun. O další rok později na stejné adrese zaplatili 15,2 milionu korun. V roce 2021 si koupili byt v pražských Vinohradech za 16 milionů korun a v roce 2023 ve stejné čtvrti další v hodnotě 17 milionů korun.

Karel Heřmánek spáchal sebevraždu v sobotu 24. srpna na střelnici Placy ve Višňové u Příbrami. Bylo mu 76 let. „Měl úžasnou, báječnou rodinu, skvělé, talentované děti, byl finančně zajištěn, nevím, co ho k tomu vedlo. Jestli se bál, že by kvůli tomu zánětu trojklanného nervu už nemohl hrát...  Nevím… Ale myslím si, že to nebyl zkrat, ale měl to promyšlené. Byl odpůrce zbraní a teď najednou si zaplatil kurz střílení. Je to strašné neštěstí a tragédie. Karel byl báječný člověk a herec. Bude strašně moc chybět,“ uvedl pro web Prima Ženy Heřmánkův přítel, herec Jan Kuželka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.