Pomoc byla na dosah. Karel Heřmánek měl jít na zákrok, který by mu ulevil od bolesti

Podle předběžných závěrů soudní pitvy zemřel Karel Heřmánek na střelná zranění

Celé Česko zasáhla smutná zpráva o úmrtí herce Karla Heřmánka, který si ve svých šestasedmdesáti letech sáhl na život. Podle spekulací ho k tomu mohly vést zdravotní problémy. Údajně trpěl bolestmi trojklaného nervu. Avšak záchrana od bolestí byla na dosah. Herce prý čekal gama nůž, který by mu ulevil.

V herecké branži se v současné chvíli šíří informace, že Karel Heřmánek měl být již objednaný do Nemocnice na Homolce. Kdyby se nerozhodl proti sobě obrátit zbraň na střelnici na Příbramsku, čekal by ho zákrok, který pacientům dokáže od nesnesitelné záchvatovité bolesti v čelisti, tváři a za okem ulevit nebo úplně zbavit. Informoval o tom deník Blesk.

„Celou dobu, co Karel měsíce trpěl, hledala rodina horečně nějaké řešení. Medikace totiž nepomáhala,“ svěřil se webu Heřmánkův kolega. „Nakonec došlo i na gama nůž, který bývá spojován spíše s léčbou rakoviny. Ale používá se i v případech, jako byl ten jeho. Prý na něj měl jít dokonce již tento týden,“ doplnil přítel zesnulé herecké legendy.

Jeho kolega dále uvedl, že nad jeho odchodem je velký otazník. Nechápe, proč nepočkal na pomoc, která mu byla nabídnuta.

Čtěte také: Karel Heřmánek žil v luxusním domě v Jevanech. Zaplatil za něj 15 milionů korun

Karla Heřmánka trápila také bolest zad. I tomu může pomoci gama nůž. „Mám po operaci páteře a kyčle, tak to ještě cítím,“ přiznal umělec již před třemi lety.

Předběžné výsledky nařízené pitvy potvrdily, že Heřmánek ukončil svůj život tak, že proti sobě obrátil zbraň. „Máme k dispozici předběžné závěry soudní pitvy, která prokázala, že muž zemřel na následky střelného poranění,“ konstatovala mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. Policisté nyní incident vyšetřují pro podezření z trestného činu účasti na sebevraždě.

Podívejte se, jak na Karla Heřmánka vzpomínají slavné osobnosti:

Sdílejte článek
Štítky střelnice zbraň sebevražda herec Karel Heřmánek Divadlo Na zábradlí zánět trojklaného nervu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.