Celebrity

28. listopadu 2023 15:50

David Laštovka

Karel Svoboda před smrtí uvažoval o rozvodu. Připadal si jako hlupák, tvrdí jeho syn

Karel Svoboda

Petr Svoboda, prvorozený syn hudebního skladatele Karla Svobody, o svém slavném otci napsal velmi třaskavou knihu. V ní mimo jiné ze svého pohledu vylíčil i tátův vztah s jeho poslední ženou Vendulou, nyní Pizingerovou. Jejich manželství podle něj rozhodně nebylo tak idylické, jak se navenek zdálo.

Neshody v manželství Karla Svobody a jeho druhé ženy Venduly prý vyvrcholily po smrti jejich dcery Kláry, která v pouhých pěti letech zemřela na leukémii. „Smrt Klárky zcela změnila dynamiku mezi Karlem a Vendulou. Karel se uzavírá sám do sebe a tráví více času v Jevanech. To, co on řeší samotou a občasnými milenkami, Vendula řeší alkoholem a tráví čas mimo dům,“ napsal Petr v knize s názvem Žít – Karel Svoboda.

„To, že je Karel žárlivý a během její nepřítomnosti není schopen vůbec skládat, může těžko někomu vykládat. Připadá si jako hlupák, celý život dřel a nyní sedí doma sám, zatímco jeho Vendula, která má vířit kolem něho, víří někde v tramtárii. Karel má pocit, že funguje jako debetní karta nežli manžel. Zkrátka, má toho dost a rozhodne se podat žádost o rozvod,“ popsal Petr.

Karel s Vendulou uzavřel předmanželskou smlouvu

Jejich manželství podle něj procházelo velkou krizí. „Jistě, my jsme u toho v posteli nebyli, ale na devadesát devět procent si Karel ani Vendula nejsou navzájem věrní a je téměř nemožné určit, jaké motivace vlastně mají ti dva pro udržení manželství,“ uvedl Svobodův syn z prvního manželství.

Čtěte také: Za Tři oříšky pro Popelku Karel Svoboda koupil luxusní vilu. Miliony vydělává i po smrti

Pokud by se rozvedli, Vendula by podle Petra odešla s prázdnou, bez jakéhokoliv majetku, neboť s ní Karel před sňatkem uzavřel předmanželskou smlouvu. Žádost o rozvod Karel Svoboda nakonec nepodal. V roce 2005 se jim s Vendulou narodil syn Jakub. Když mu byly necelé dva roky, Svoboda byl nalezen na zahradě své vily v Jevanech zastřelený. Bylo mu 68 let. Policie dva dny po jeho smrti konstatovala, že se jednalo o sebevraždu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.