Karel Zima za sebe k Františkovi pošle náhradníka. Může za to večeře u Barbie?

Prostřeno! XXVI (78) - Kde je Karel

Ve vánočním speciálu souboje o nejlepší menu dojde v půlce týdne k nemilé události. Hostitel František bude marně vyhlížet jednoho ze soutěžících. Karel Zima bohužel nedorazí a pošle za sebe náhradníka. Je mu snad špatně z úterní večeře u Soni?

Středeční hostitel František je velký vtipálek. Moc často nevaří, ale pokud ano, dle jeho slov je to bomba. Jídla pro svůj soutěžní večer ještě nikdy nepřipravoval a bude na sebe sám zvědavý, jak všechno zvládne. Jak František během předchozích dnů zjistil, jeho soupeři nejsou milovníci vnitřností a vepřového masa. Pokusí se je však přesvědčit, aby tyto pokrmy z jeho menu alespoň ochutnali. Servírovat bude bruschettu s jatýrky nebo s rajčaty, hráškový krém, pečený bůček a králičí stehna, brambory s petrželkou a nádivkou a na závěr bude podávat mascarpone s jahodami. Po přečtení menu se soutěžící, kteří se řadí k milovníkům zvířátek, vyděsí. Králík je přece roztomilý mazlíček, který nepatří na pekáč. Padnou dokonce slova o kanibalismu.

I když František působí sebevědomě, nervozita ho přece jen dožene. Zazpívá písničku o nádivce a následně si zafilozofuje o ženách a úklidu kuchyně. „Sice blbě vařím, ale mám uklizeno,“ pochválí se. Při vaření se nevyhne chybám. Když si je uvědomí, neodpustí si i pár nadávek. Co všechno se v kuchyni semele, uvidíte už vpodvečer.

Podívejte se na video, v němž František zpívá o nádivce a vyjádřuje svůj názor na ženy v kuchyni:

Příchod vlasatého mladíka všechny zaskočí

František se na své hosty těší, a když bude mít Karel zpoždění, bude velmi netrpělivý. „Mám ráda lidi, co chodí později než já,“ raduje se Iva, která už způsobně sedí na svém místě. Vtom se objeví dlouhovlasý mladík, jenž začne vtipkovat, že přišel zkontrolovat plyn. Zaskočený František situaci hned nepochopí a začne mu vyhrožovat, že bude agresivní. Až poté se vysvětlí, že jde o Jonáše, syna Karla Zimy, jehož má z prvního manželství s Magdalenou Zimovou. Karel má střevní potíže a nedorazí. „Bohužel se tátovi udělalo špatně, tak volal, jestli ho můžu zaskočit. Hned jak jsme dovolali, šel rovnou hodit šavli,“ směje se nemocnému tatínkovi Jonáš, který se cítí být v Prostřeno! adekvátní náhradou. Má prý s Karlem stejné chuťové buňky.

Bude se ovšem řešit i jiná věc. Může být Karel indisponovaný po včerejší večeři u Soni? Podávaly se sice krevety a špagety smíchané se žloutky, ostatním hostům ale nic není. Je možné, že Karlovi něco nesedlo? Otázkou ovšem bude, jestli dorazí na čtvrteční večeři a kdo bude místo něj vařit v pátek, kdyby se mu náhodou neudělalo lépe.

Sdílejte článek
Štítky kuchyně večeře FTV Prima otrava Vánoce Prostřeno! nevolnost zvracení Karel Zima speciál Barbie Prostřeno Soňa Dobyšar Iva Sarauerová Karel Zima

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.