Celebrity

17. října 2024 06:30

David Laštovka

Karlu Heřmánkovi by bylo 77 let. Syn promluvil o otci a odchodu bratra z divadla

Legendární herec Karel Heřmánek, který na konci srpna spáchal sebevraždu na střelnici na Příbramsku, by 17. října oslavil 77. narozeniny. Jeho smrt byla šokující a nečekaná. Jak se s jeho odchodem rodina vyrovnává?

Karel Heřmánek měl s milovanou manželkou Hanou tři syny: Karla, Josefa a Františka. Před třemi lety Divadlo Bez zábradlí, které vedli třicet let, předali starším synům: Karlovi a Josefovi. Ti si své role v divadle spravedlivě rozdělili. Josef se stal ředitelem, Karel uměleckým šéfem. Josef, který jako jediný ze tří sourozenců má už dítě - dceru Medu, se ale letos v červnu rozhodl z rodinného divadla odejít.

Mohlo by vás zajímat: Poslední chvíle Karla Heřmánka. Napsal dlouhou SMS své ženě, kterou neodeslal, obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se, popsal svědek

„Stále máme naši rodinnou radu a když se vyskytne problém, který je třeba řešit, vždycky se sejdeme a jsme schopni povídat si o všem. Třeba k tomu časem přiroste. František je ještě mladý, ten musí do světa, aby se naučil i něco jiného. Ale začíná se okolo divadla motat a rád by se mu věnoval,“ přiblížil Karel Heřmánek mladší pro MF DNES.

Synova bolestná slova

Po nečekané sebevraždě slavného herce ale veškerá zodpovědnost za chod divadla připadla na něj. „Je to pro mě stále ještě hrozně čerstvé. Táta byl pro mě někdo, s kým jsem se vždycky mohl poradit, a v tom je to teď pro mě velká změna,“ uvedl.

Že by se Divadlo Bez zábradlí přejmenovalo na Divadlo Karla Heřmánka bylo ve hře ještě během hercova života. „My jsme nad tím skutečně nějakou dobu přemýšleli a pokud si vzpomínám, tak táta nás s tím tenkrát poslal do háje. Byl pokorný a zároveň to divadlo miloval. Pro mě je Divadlo Bez zábradlí taková jeho personifikace. Cítím ho tady na každém kroku. Je to moje dětství, dospívání, můj život,“ prohlásil Karel Heřmánek mladší.

Dokončuje, co táta začal

Po smrti otce už v rodinném divadle stačil uvést novou hru, komedii Účet, a nyní chystá inscenaci světoznámé hry Neila Simona Apartmá v hotelu Plaza, kterou bude dokonce sám režírovat. „Je to americká krystalicky čistá situační komedie, nádherně napsaná. Táta se s herci vrhl do příprav a teď to zbylo na mě. Probíhaly v radostném duchu, všichni se na to těšili, i já se těšil, že tady budeme mít takové představení. Protože je pokračováním dramaturgické linky, kterou tady táta dělal, a rád,“ uzavřel Karel Heřmánek mladší.

Podívejte se, jak na Karla Heřmánka zavzpomínala herečka Veronika Freimanová:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 10. 2024

Někdo, koho máte velmi rádi, by vám mohl poskytnout inspiraci k nějaké tvůrčí činnosti. Můžete o svém příteli napsat píseň nebo báseň, nakreslit nebo namalovat portrét nebo uvařit speciální jídlo. Neváhejte kvůli ostychu nebo rozpakům. Vašeho přítele to dojme. Vaše úsilí bude oceněno a přispěje velkou měrou k trvalosti vašeho přátelství.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.