Karolína Krézlová podává sójová žebra z 3D tiskárny. Kvůli dezertu chce vyskočit z okna

Žebra z tiskárny – Prostřeno! S29 (23)

Ve středu se ve speciálu kuchařské soutěže s muzikanty postaví k plotně zpěvačka a herečka Karolína Krézlová. Bude se snažit soupeře obelstít a naservíruje jim žebírka ze sójového masa. Díky marinádě by na to soupeři neměli přijít, ale jak to ve skutečnosti dopadne?

Zpěvačka a herečka Karolína Krézlová bude vařit v místě, kde se pořádají kuchařské kurzy. Ve volném čase jezdí na koni a trochu vaří. Občas to dopadne dobře a občas podle jejích slov katastrofálně. Do Prostřeno! šla s tím, že by chtěla vyhrát a je to pro ni impuls naučit se pár jídel správně. Ráda totiž improvizuje, což se často nepovede. Jelikož od začátku Karolína zmiňuje, že nejí maso, soutěžící čekají vegetariánské menu. O to překvapenější budou, když najdou na jídelníčku pomalu pečená BBQ žebra s bramborovou kaší. Karolína je má jako svůj trumf.

Jsou to totiž veganská žebra vytištěná na 3D tiskárně. Soupeřům ale hodlá tuto skutečnost zatajit. Poznají, že nejde o maso? Jako předkrm bude podávat salát z mandarinek a mandlí s italskou zálivkou, studenou polévku gazpacho a jako dezert tekuté zlato. Tento týden se u stolu sešla parta z hudební branže – houslistka Markéta Muzikářová, zpěvák Jakub Moulis, Ondřej Bábor a zpěvačka Kateřina Mátlová. Vpodvečer na prima+ a na televizních obrazovkách uvidíte, jak mlsné jazýčky umělci mají.

Podívejte se na video, jak dramaticky připravuje Karolína dezert:

Náhražka masa zamotala soutěžícím hlavy

Karolína riskuje, když vaří v neznámém prostředí. Ne všechno se bude dařit na výbornou. Kupříkladu se srazí krém, který podává jako dezert. Bude se snažit hrudky přepasírovat a v zoufalství nad svým neumětelstvím dokonce uvažuje, že skočí z okna. Herečku v sobě nezapře, protože v jednu chvíli opravdu zamíří k oknu. Nicméně po příchodu hostů bude předstírat, že je vše v pořádku. Ondřej bude mít zpoždění, protože se mu povedlo na ledu nabourat auto. Salát s jedlými květy hosty nezaujme, jak by si hostitelka přála. Drahou surovinu dokonce Kateřina odmítá jíst. Po polévce konečně dorazí Ondřej a dá si s ostatními hlavní chod.

Na žebra se všichni těšili a hned jim nedojde, že je s nimi něco špatně. Jsou dobře dochucená a Karolína popisuje, jak je složitě marinovala dva dny. Markéta se diví, že dělá hostitelka maso, které normálně jí jen ve velmi málo. „Dobrá, nevydržím dlouho lhát, není to maso,“ prozradí Karolína. „Je to sójové maso z 3D tiskárny.“ Kateřina nebude překvapená, tento pokrm zná. Markéta ale není spokojená. Ráda by si dala opravdové maso. I Jakub se těšil, jak zhřeší. Sladká tečka taktéž nebude uspokojivá. Nepovedený dezert se podle Kateřiny nedá jíst. Kolik za všechnu snahu dostane hostitelka bodů? Dívejte se ve středu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.