Katastrofální bydlení i trapasy v kuchyni. Čím vším Šomi své hosty šokuje?
Prostřeno! XXV (91) - Ložnice
Soutěž amatérských kuchařů se tento týden odehrává ve Zlínském kraji. V pondělí se do vaření pustí svérázný Martin, který si už od dětství nechává říkat Šomi. Přezdívku má dokonce vytetovanou na hřbetu ruky. Samotný hostitel bude tento týden jedna velká kontroverze.
Pondělní soutěž o nejlepší menu zahájí Martin alias Šomi. Svoji přezdívku získal už na základní škole a zalíbila se mu natolik, že si tak nechává říkat dodnes. Šomi pozve hosty do svého malého bytečku plného záhadných kutilských výrobků. Hosté budou mít o jeho koníčcích jasno, jakmile vejdou do ložnice. Dominuje jí totiž pracovní ponk s nářadím a věcmi k opravě. Některým ovšem nejde do hlavy, jaká žena by v takovém prostředí vydržela.
Carpaccio, francouzská bageta s bazalkovým pestem Zdroj: FTV Prima
Pho Bo Zdroj: FTV Prima
Jelení medailonky, povidlová omáčka a domácí odpalované gnocchi Zdroj: FTV Prima
Čokoládová pěna Zdroj: FTV Prima
Netradiční dvojhubky Zdroj: FTV Prima
Moje kuřecí polévka s domácími nudlemi Zdroj: FTV Prima
Telecí masíčko s holešovskou omáčkou a pařeným knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Citronová babetka Zdroj: FTV Prima
Slaní šneci s překvapením Zdroj: FTV Prima
Slovenská kapustnice Zdroj: FTV Prima
Hovězí plátky na hořčici s tarhoňou Zdroj: FTV Prima
Ovocné pokušení Zdroj: FTV Prima
Šomiho sýrové saláty s kuřecím masem Zdroj: FTV Prima
Zelňačka Zdroj: FTV Prima
Pečené brambory s trhaným hovězím Zdroj: FTV Prima
Palačinky Zdroj: FTV Prima
Bruschetta s rajčaty a mozzarellou Zdroj: FTV Prima
Brokolicový krém Zdroj: FTV Prima
Svíčková s karlovarským knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Jahodová roláda Zdroj: FTV Prima
„Otázka je, jestli tady bydlí sám, nebo s někým,“ zajímá Romana. „Každopádně pro dva by to bylo malinké. Mně by to teda nestačilo,“ hodnotí Míša, která žije v rodinném domě. Stísněný prostor se projeví i na atmosféře. Hosté budou ze Šomiho trošku vedle a ještě více budou koukat, až jim naservíruje svoje oblíbené pochoutky. Duo sýrových salátů hosty neosloví. Zelňačku s vývarem z uzených kůží se prý učil vařit od maminky. Jestlipak mu radila přidávat cibuli až nakonec spolu s velkým množstvím tekutého koření? Nezapomeňte se dnes vpodvečer dívat.
Jaké je tajemství trhaného hovězího v podání Šomiho?
Osloví hosty jídlo plné dochucovadel?
Hostitel bude servírovat pokrmy, které má rád, a je mu lhostejné, že někteří jeho lásku pro různá dochucovadla nesdílejí. A že jich do pokrmů přidává opravdu dost. Hodně věcí má Šomi připraveno dopředu, leccos bude kupované a jeho kuchařské postupy šokují kdejakou zkušenou kuchařku. Hlavní chod je jeho vlastní recept. Zapečené brambory s trhaným hovězím připraví tak, že maso koupí jako hotový polotovar, do kterého přidá sypké polévkové koření, kečup, sójovou omáčku. Směs rozprostře na dně pekáčku a zalije ji smetanou, v níž jsou rozpuštěné tvarůžky. Poté nahoru naklade brambory.
Není divu, že se hostům jídlo bude zdát příliš kořeněné a slané. „Maso měl upéct, měl si s ním dát tu práci,“ myslí si Míša. Podle někoho budou brambory tvrdé. Hosté budou zklamaní a bude toho víc, co budou kritizovat. Pobaví účastníky alespoň zábava v podobě kreativního zdobení čajových svíček? Přizná u stolu Veronika, že v pudinku našla chlup? Tohle bude opravdu večer plný trapasů.
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů