Celebrity

5. října 2024 06:45

Šarlota Chmelařová

Kate Winslet v minulosti trpěla poruchou příjmu potravy. Dnes je na své tělo hrdá

Krásná herečka Kate Winslet pobláznila svět svou rolí ve filmu Titanic. Od té doby ušla obrovský kus cesty, a to jak v oblasti kariéry, tak i přístupu sama k sobě. 5. října tato britská kráska slaví 49. narozeniny.

Kate Winslet sice slaví 49. narozeniny, ale už plánuje, jak oslaví velkolepou padesátku. „Nemám ráda velké party. Překvapení nemůžu vystát,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro Harper’s Bazaar. Na své narozeniny chce zažít nezapomenutelný okamžik. „Například výšlap na horu, což jsem nikdy neudělala, nebo navštívit místo, kde jsem nikdy nebyla – sbírám si takový malý seznam,“ dodala Kate.

Jak roky v jejím životě plynou, připadá si moudřejší a vyzrálejší. A to především v tom, jak přistupuje sama k sobě. V minulosti si brala hodně osobně jakékoliv narážky na její váhu. Po její nezapomenutelné filmové roli Rose ve filmu Titanic se v médiích hodně rozebírala její kila. Herečka až nedávno v rozhovoru pro The New York Times přiznala, že to byl nápor na její psychiku a že v minulosti dokonce bojovala s poruchou příjmu potravy. Teď už si ale podle svých slov nenechá nikým diktovat, jak by měla její postava vypadat. Chce ženám ukázat, že jejich hodnotu neurčuje jejich hmotnost.

Zdravý životní styl a speciální jídelníček

Kate se teď podle svých slov snaží stravovat zdravě, a to ne kvůli váze, ale především kvůli svému zdraví. Už řadu let se stravuje jako vegetariánka, jednak z etických důvodů a také kvůli tomu, že jí prý masová strava nedělala dobře. Co se pohybu týče, tak se věnuje józe, kardiu a ráda chodí také na dlouhé procházky se svým psem.

Mohlo by vás zajímat: Známé ženy, které vyrostly do krásy. V dětství se jim posmívali, teď oslňují davy

Estetické chirurgii se vyhýbá a propaguje přirozený proces stárnutí. „Cítím obrovskou úlevu, protože ženy čím dál více akceptují samy sebe a odmítají být souzeny. Neznám nikoho ve svém okolí, kdo by vyrůstal s tím, že by viděl, jak se jejich matka podívá do zrcadla a řekne si: ‚Vypadám dobře!‘“ nechala se slyšet herečka. „Myslím, že lidé umí říct hezčí věci než: ‚Měla bys něco dělat s těmi vráskami.‘ Cítím se sebejistější s každým dalším rokem svého života. Umožňuje mi to nebrat si názory ostatních,“ uzavřela kráska.

Podívejte se, jak Kate Winslet dělala rozhovor s jedenáctiletou reportérkou:

Sdílejte článek
Štítky Titanic Kate Winsletová herečka celebrity narozeniny

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 10. 2024

Zpestřete si život spontánními aktivitami. Je čas vyrazit ven a užívat si více světa. Prozkoumejte věci, které jsou ve své podstatě jiné, než byste očekávali. Vyberte si zavřené dveře namísto otevřených.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.