Celebrity

23. března 2024 06:00

David Laštovka

Kateřina Kornová na exmanžela Jiřího Korna vzpomíná denně. Syn se bez ní neobejde

S herečkou, moderátorkou a někdejší modelkou Kateřinou Kornovou, která slaví 57. narozeniny, se osud nemazlil. Vdávala se dvakrát, obě manželství však skončila rozvodem. Se zpěvákem Jiřím Kornem má dvě děti, dceru Kristýnu a syna Filipa. Ten je autistou a bez pomoci maminky se neobejde.

Kateřina Kornová, která v osmdesátých letech patřila k nejvyhledávanějším českým modelkám, se s prvním manželem, zpěvákem Jiřím Kornem, seznámila v roce 1987. Dostala od něj nabídku, aby se svým dívčím triem nazvaným KLM, v němž působila i Martina Formanová, vystupovala v jeho silvestrovské show.

„Mělo to docela úspěch, takže ta spolupráce pokračovala a my dostávaly od Jirky další nabídky. Pak jsem ale dostala laso od modelingové agentury v Rakousku, tak jsem odjela do zahraničí. S Jirkou jsme tehdy byli jen kamarádi a přerušili spolupráci. Vrátila jsem se v listopadu 1989, na Vánoce jsme se setkali a už spolu zůstali,“ prozradila Kateřina Kornová redaktorovi webu Prima Ženy.

Na Kornovi obdivovala řadu věcí. Dokonce i jeho až pedantský přístup k úklidu. Je pověstný tím, že si například interiér svého vozidla nechává čistit každý den. „Čistota je dobrá vlastnost a vypovídá to o charakteru člověka. Skoro denně si na Jirku při nějaké příležitosti vzpomenu. Co by na to řekl, jak by tohle uklidil. Že dneska nemám vyluxované auto, je nade mnou celoživotní prst,“ dodala s úsměvem.

Dcera Kristina Kornová působí v Národním divadle

V manželství se jim narodila dcera Kristina, která v sobě umělecké geny nezapře. Dotáhla to až do Národního divadla, v souboru působí jako demisólistka. Před rokem se Kristina stala maminkou, když přivedla na svět dceru Izabelu, ze svých rodičů tak udělala babičku a dědečka.

Kateřina Kornová patří mezi matky samoživitelky, podívejte se na reportáž:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Třesk na hudební scéně kvůli válce: Ruskou Mášu od Michala Davida už neuslyšíte

Kromě Kristiny mají exmanželé ještě syna Filipa, kterému byl v dětství diagnostikován autismus. Kateřina se o něj s láskou a obětavostí stará.

„Všechno, co dělám, je přirozená věc z lásky matky k synovi. Za tu dobu jsme spolu hodně prožili, prošli různými obdobími, kdy to po zdravotní stránce bylo nahoru a dolů. Ale musím říct, že mi dělá radost, jaký je. Je to hodně citlivá duše,“ uvedla Kateřina.

Po rozvodu zůstala na děti sama. Čas ale umí zahojit různé rány a to se stalo také mezi bývalými manželi. „S Jirkou máme dnes opravdu pěkný vztah, který jsme udrželi kvůli dětem. Za ta léta se to jen potvrdilo,“ popsala Kornová otevřeně.

Také její druhé manželství s hoteliérem Jiřím Pařízkem skončilo rozvodem. Od té doby Kornová prožila několik vztahů, ale do dalšího svazku manželského už nevstoupila.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.