Kateřina léčí hudbou a zpívá jídlu. Ester se udělá špatně kvůli bolavému zranění

Zpívá jídlu - Prostřeno! S29 (107)

Úterními hostiteli budou v soutěži amatérských kuchařů tentokrát Kateřina s Atreyem. Stejně jako jejich soupeři mají specifický styl stravování a životního stylu. Přes všechnu snahu nepůjde vše hladce. Cestou na zábavu se Ester ošklivě zraní.

Souboj o nejlepší menu se tento týden nese v duchu zdravé výživy a alternativního přístupu k ní. V pondělí Tommy se Zlatkou ukázali svoji veganskou kuchyni bez tuků, ve středu Jakub ukáže menu vhodné pro chlapa z posilovny, čtvrteční Ester počítá kalorie a Pavel v pátek připraví co nejvyváženější jídelníček pro každého. Úterní hostitelé Kateřina a Atrey by o svém životě mohli vyprávět hodiny. Celou epizodu Prostřeno! najdete na prima+. Pozvou soupeře do moderního minimalistického domu, který má na zahradě geodóm sloužící jako healing temple. Kateřina píše knihy a léčí lidi hudbou, Atrey se věnuje obchodu se zdravými potravinami. Manželé po svatbě přijali jméno Rae podle egyptského boha slunce.

Pro své hosty společně připraví jarní salát pěti chutí se zeleninovým burgerem a makadamovým krémem, chřestovou polévku s medvědím česnekem, kokosové jerky a kváskový chléb, čtvercovou pizzu s kokosovou majonézou a lupinovým tempehem, jako dezert pak lahodnou skleničku s kokosovým jogurtem dvou barev. Manželé si dávají záležet, aby i vaření bylo harmonické. Kateřina si dříve prošla anorexií, bulimií a sáhla si i na drogy. Na psychiatrii se setkala s muzikoterapií, která jí pomáhá i dnes, kdy už je v pořádku. Jídlu proto ráda zpívá. Je přesvědčená, že se díky tomu zlepšuje struktura a kvalita potravin. Inspiraci hledejte ve videu v úvodu článku.

Podívejte se na exkluzivní ukázku, ve které Ester utrpí bolestivé zranění:

Po lehké a zdravé večeři mají hosté hlad

Základem jídelníčku manželů Rae jsou fermentované potraviny, které lidskému tělu prospívají. Atrey vypráví o rozmnožování správných bakterií: „Fermentace, alias kuchyňské milování.“ Kateřina si neodpustí vtípek: „Až budou děti klepat na koupelnu, tak jim řekneme: Děti, neťukat, my fermentujeme.“ Hosté dorazí v dobré náladě, Tommy však bez Zlatky. Alkoholický přípitek dnes opět nehrozí a Ester usoudí, že asi neměla nosit jako dárek víno. Z jídla budou všichni nadšení, avšak není vůbec syté. Jakub poprosí o přídavek, Tommy se pak dojí doma.

Po předkrmu půjdou hosté na zábavu do zahradního příbytku, kde Kateřina provádí muzikoterapii, tedy léčbu hudbou. Nešťastnou náhodou ale bude potřebovat skutečné ošetření Ester. Pavel jí skřípne do dveří palec a ona se málem skácí bolestí. Představa zlomeniny jí dělá zle. „Bylo mi na zvracení,“ přizná. Naštěstí ji čeká meditace a zklidnění za zvuků, které Kateřina vytváří díky různým bubínkům a zpívajícím miskám. Jak celý večer dopadne, uvidíte vpodvečer na Primě. Recepty a další bonusy najdete v aplikaci Prima Zone.

1 Zajímáte se o zdravé stravování?

2 Dokážete odhadout, kolik kalorií a živin má asi jídlo, které konzumujete?

3 Kdybyste si museli vybrat, vynechali byste z potravy nejspíše:

4 Je pro vás Prostřeno! s odborníky na výživu inspirující?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 9. 2024

Tento den je vhodný pro lehké společenské aktivity a zábavu s přáteli. Nedělejte si starosti, pokud se vám věci nebudou zdát racionální, Berani. Někdy ta nejnepravděpodobnější cesta je nakonec nejlepší. Nepodceňujte fantazii a bizarnosti. Vydejte se na procházku po divoké straně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.