Celebrity

13. července 2023 11:10

Tomáš Durčák

Kateřina Žbirková vedle nového muže? Na premiéře se ukázala s kolegou z Mekyho kapely

Výstava o Žbirkovi

Letos v listopadu uplynou již dva roky od úmrtí populárního hudebníka Miroslava Žbirky (✝69). Jeho manželka Kateřina (56) nyní střídavě žije na Slovensku a v Anglii, kam jezdí za synem Davidem. Přiznala také, že už se cítí připravená na novou lásku. Na premiéře filmu Můžem i s mužem se navíc po jejím boku objevil mladší muž s povědomou tváří.

„Jsem připravená na novou lásku,“ prohlásila Kateřina Žbirková v pořadu Kápni božskou! na webu Blesk.cz. Ani ne dva roky po smrti svého dlouholetého manžela tak přiznala, že už se s jeho odchodem smířila do té míry, aby mohla své srdce opět otevřít někomu novému. Proto vzbudila obrovskou pozornost, když na premiéru zmíněného snímku dorazila v doprovodu velmi povědomého muže.

Šlo o Jana Horáčka, osmačtyřicetiletého multiinstrumentalistu a autora hudby k filmu, jenž si v kině Lucerna odbýval svou premiéru. Horáček byl od roku 2001 také členem kapely Mekyho Žbirky, a tak se s Kateřinou nepochybně velmi dobře zná. Vdova po Žbirkovi se při debutu filmové komedie dočkala i poděkování ze strany tvůrců. „Pomohla jsem některým věcem, aby se staly,“ citoval její tajnůstkářskou odpověď Blesk.cz.

Další dotaz však samozřejmě nutně musel mířit na její doprovod. Avšak ani o Horáčkovi se jí očividně příliš mluvit nechtělo. Odpověděla proto jen stručně: „Honza je kamarád, známe se už léta… a já jsem přišla s kamarádkou.“ Onou kamarádkou byla Kateřina Černá (58), která se podílela mimo jiné na vzniku životopisného dokumentu Meky (2020).

Čtěte také: Žbirkův syn natočil videoklip k písni svého otce, vznikl na symbolickém místě

Kromě toho nyní Žbirková píše také knihu o svém životě s hudebníkem, jenž byl v 80. letech na absolutním vrcholu slávy v Československu. Prozradila, že by v ní ráda ukázala nejen dosud nepublikované fotografie z rodinného alba, ale i jejich soukromou korespondenci s manželem, s nímž prožila 33 šťastných let.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.