Taktička Katrin servíruje pelyněk. Soutěžící se bojí, že budou mít halucinace

Prostřeno! XXV (45) - Kachna s pelyňkem

Hrob na zahradě a jídlo, ve kterém jsou drogy. Ani tento týden se oblíbená kuchařská soutěž neobešla bez zákeřné taktiky a šokujících zvratů. Uspěje taktička Katrin z Jihomoravského kraje se svými recepty po tatínkovi?

Páteční večer populárního kulinářského pořadu bude patřit čtyřiadvacetileté soutěžící Katrin, která je na mateřské dovolené. Protřelá taktička je přesvědčená, že vyhraje. Pojistila se tak, že každý večer hodnotila pouhým jedním bodem. „Myslím, že si to zasloužím víc než oni,“ přiznala svoje motivy. Vyjde jí to díky speciální ingredienci?

Hostitelka jako hlavní chod uvaří kachnu s červeným zelím a bavorským špekovým knedlíkem. Kachnu soutěžící ochutnali i ve středu od hostitele Vlastimila. Karin má však svoji vychytávku, maso naloží předem do soli a pelyňku. Tato bylinka je známá pro svou hořkost a používá se spíše v léčitelství. Při vaření se používá na tučnější masa a opravdu jen ve velmi malém množství. Karin si je ale jeho použitím jistá. Koření jí totiž přivezl milovaný tatínek z Mnichova. Soutěžícím se však pelyněk nezdá. „Pelyněk je v podstatě droga, protože když si dáš větší množství, máš halucinace,“ zasvětí spolustolovníky Vlastimil a Katrin mu přitakává. Má asi své zkušenosti.

Podívejte se, jak Katrin uvítá hosty naprosto nepřipravená:

Truchlení po otci je jen taktika?

Ještě než začne Katrin podávat první chod, seznámí se slzami v očích ostatní se svým trápením. Před měsícem jí zemřel tatínek na rakovinu a ona si chce účastí v soutěži dokázat, že na to má. Jeho posledním přáním bylo zůstat s rodinou, a tak mu Katrin udělala na zahradě hrobeček s květinami a pohřebními stuhami. „Cítím tam hru na city,“ odtuší Vlastimil. Když pak Katrin znovu zavzpomíná na zesnulého tatínka u hlavního chodu, který vařila podle jeho receptu, už to je ostatním nepříjemné. „Zase vzpomněla tatínka, to už mi začalo vadit, je to smutné, sám jsem přišel o otce,“ prohlásí Vlastimil.

Katrin se během pátečního dílu pořadu Prostřeno!, který uvidíte v 17:50 na Primě, příliš nepodaří zaujmout předkrmem, který prý byl přesolený, v polévce chyběly hříbky, v zelí bylo údajně moc skořice a dezert byl zase moc obyčejný. Podaří se jí díky zákeřné taktice zvítězit? Co řeknou soutěžící na to, jak jim v bodování ukřivdila?