Kde se najíst levně a chutně? Podívejte se na mapu restaurací, kde se vejdete do stovky

Chcete se v restauraci dobře najíst a zároveň příliš nezatížit peněženku? I přes všudypřítomně rostoucí ceny je to stále možné. V Česku pořád existují místa, kde se s obědem vejdete do stovky. Připravili jsme pro vás mapu levných hospod a restaurací.

Ceny poledních menu v restauracích stále rostou, v Praze za ně průměrně zaplatíte v přepočtu 155 korun, v Plzni nebo Liberci zaplatíte 140 korun a v Brně 130 korun. Podle webu CNN Prima NEWS ale stále existují místa, kde se dobře najíte a vejdete se při placení do stovky.

Čtěte také: Připomeňte si staré časy. 8 retro zákusků, po kterých se jen zapráší i dnes

Redakce CNN Prima NEWS projela restaurace a jídelny po celém Česku a našla menu dokonce za padesát korun. Ať už máte chuť na holandský řízek za 49 korun nebo roštěnku za 80 korun, zajeďte si na menu do jídelny na náměstí ve Dvoře Králové nad Labem, kde mají v nabídce každý den šest až osm hlavních jídel, k tomu dvě až tři polévky.

Každý den se nabídka obměňuje. „Nejvíc se u nás prodává španělský ptáček, rajská omáčka, svíčková omáčka a špagety. Nejdražší je u nás roštěnka,“ uvedla vedoucí provozovny ve Dvoře Králové Andrea Zaorálkova.

KDE SE MŮŽETE LEVNĚ NAJÍST? PODÍVEJTE SE NA UNIKÁTNÍ MAPU:

Levné ceny obědů najdete nejen na vesnicích

Ceny, které jsou jak z minulého století, najdete v podnicích i ve velkých městech. Například v jedné z jídelen v centru Ostravy si mohou strávníci vybrat hned ze tří možností, které se vejdou do stokoruny. Na výběr je řízek, těstoviny se špenátem a kuřecím masem nebo fazolky na smetaně. Podobné ceny můžete najít také v Opavě či Kravařích.

Mohlo by vás zajímat: Samosběr borůvek láká na nízké ceny. Vyrazit můžete za pěstitelem i na farmu

Za levnými obědy můžete vyrazit ale také přímo do hlavního města. V jedné z žižkovských jídelen si pochutnáte na smaženém sýru s hranolky za pouhých 90 korun. Další tipy, kam vyrazit na levné a chutné obědy, najdete v interaktivní mapě v článku níže.

Pokud vás levné ceny zarážejí, nemusíte mít obavy. Majitelé přiznávají, že nízké ceny se jim daří držet i díky tomu, že nemusí platit další personál v podobě číšníků a servírek. Suroviny poté nakupují ve slevách a prostory některých podniků neprošly delší dobu rekonstrukcí. Na konečnou cenu má v neposlední řadě také vliv i to, kolik porcí jídel se prodá.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.