Klaun Špína se soupeřkám odhalí v plné kráse. Kdo se skrývá pod maskou?

Prostřeno! XXVI (43) – Odličování

Středeční hostitel Matěj z Jihočeského kraje, kterého doposud jeho soupeřky poznaly jen jako klauna Špínu, návštěvu pozve do svého karavanu. Žije totiž v cirkuse. Jeho menu obsahuje takové lahůdky jako krvavou rybinu nebo rýžovou žloutenku, soupeře navíc pobaví akrobatickým vystoupením.

Středeční hostitel Matěj si nemohl přát lepší společnost. Čtyři dámy, se kterými se tento týden schází u jednoho stolu, si ho velmi oblíbily. Jen zatím nedokázaly pochopit, proč chodí neustále v kostýmu klauna a nosí vrstvu líčidel – o rozcuchané paruce nemluvě. Pro hosty připraví krvavou rybinu na talíři, žabinec mé babky, rýžovou žloutenku a blaho před smrtí. Názvy to jsou odpudivé a soupeřky budou mít strach, že zůstanou o hladu. Naštěstí jídlo bude nejen poživatelné, ale i chutné. Chybám se ovšem Matěj nevyhne. Ve spěchu nedovaří rýži, špatně nakrájí uzeného pstruha a korpus k dezertu mu ztuhne na kámen. Jak se mu to povede, uvidíte už ve středu vpodvečer.

Jelikož je Matěj neustále v roli, jeho vaření se neobejde bez šaškování. Nejprve omylem rozlije mléko, pak už bude dělat nepořádek naschvál. Zeleninu na polévku bude čistit přímo na koberci se slovy, že je přece Špína, tak nemusí mít doma čisto. Do injekčních stříkaček připraví bylinný likér, naaranžuje lebky, pití s plovoucíma očima a venku na ostatní budou čekat pavučiny a červené balonky. Po příchodu, kdy vyleká nebohou Denisu a znechutí Ivanu welcome drinkem, pozve Matěj hosty do karavanu. Dámy mají strach ze stísněného prostoru, nakonec ale uznají, že to má doma útulné. Při šmejdění v ložnici objeví předměty, které jim tam Matěj připravil. Všechny se shodnou, že je v karavanu velmi málo prostoru a málokterá by si uměla představit, že by takto bydlela.

Podívejte se na Matějovo bydlení v cirkusovém karavanu:

K cirkusu se Matěj dal před šesti lety. Straší dospělé publikum, dělá v cirkuse manažera a učí děti angličtinu. Když se hosté zeptají na paní Špínovou, vysvětlí jim, že se vztahy je to u cirkusu složité. Většinou se berou lidi od cirkusu mezi sebou a jen málo se k nim přidá někdo zvenčí – podobně jako Matěj, jenž z cirkusové rodiny není. Tento způsob života ho baví a naplňuje, proto by se případná životní partnerka musela přizpůsobit jemu.

Na kameru Matěj také ukáže, jak se líčí a obléká do kostýmu. Nejvíc nadšené budou soupeřky z jeho proměny v závěru večera. Během dezertu si připraví odličovadla a klaun se poprvé v tomto týdnu Prostřeno! ukáže ostatním v civilu. „Jdeš se svlíknout?“ zadoufá dychtivá Renata. Nejprve si Špína sundá paruku, poté se začne odličovat a ještě bude stíhat odpovídat na všetečné dotazy ohledně dezertu. Dámy si budou pochutnávat na dortíku s jahodami a po očku při tom budou sledovat, kdo se z klaunovské masky vyloupne.

„Já z tebe normálně nemůžu spustit oči. Můj muži, promiň,“ neovládne se Renata. „Viď, že je hezkej,“ ohodnotí Matějovu tvář Jiřina. I Ivana s Denisou budou na modrookého blonďáka koukat jako na svatý obrázek. „Já moc strašidelné věci ráda nemám. Bojím se klaunů a takových psycho věcí. Z toho mám fakt hrůzu,“ svěřila se v průběhu večera Denisa. Konečně už se hororového klauna nebudou muset bát. Má Matěj šanci na výhru, nebo bude pro dámy jen zpestřením týdne? Dostane body za sympatie?

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima karavan krása Prostřeno! recepty dezert cirkus maska klaun bydlení vaření Jihočeský kraj

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.