Celebrity

7. prosince 2023 06:00

David Laštovka

Kocábovy Vánoce budou česko-americké. S exmanželkou i jejím přítelem, kteří žijí v jeho domě

Michal Kocáb má ve studiu rakev

Hudebník Michael Kocáb prožívá vánoční svátky velmi pestrým způsobem. Tím, že je část jeho rodiny americká, Vánoce slaví společně nadvakrát. Českým i americkým způsobem. Jak přesně budou letos probíhat, prozradil pro web Prima Ženy.

Michael Kocáb se v roce 1983 oženil s Američankou Marshou, s níž má tři děti: dceru Natálii, Jessicu a syna Michaela. Manželství se však po téměř třiceti letech rozpadlo. Hudebník se dal dohromady s moderátorkou Lejlou Abbasovou, která byla o šestadvacet let mladší. Kocáb tehdy uvedl, že Lejla nebyla důvodem rozvodu, neboť s Marshou žili už několik let odděleně ve společné domácnosti. S Abbasovou se jim narodil syn David, ale po pěti letech přišel rozchod.

Kocáb poté učinil překvapivý krok. Své bývalé manželce Marshe nabídl, aby se vrátila do jejich vily nad pražskou Trojou.

První Vánoce bez maminky

Jejich soužití pod jednou střechou vypadá následovně. Každý má svůj osobní život a navzájem se respektují. Zatímco Michael je momentálně sám, Marsha v domě bydlí i se svým novým partnerem. Jejich dcera Natálie o netradičním soužití svých rodičů dokonce napsala hru, kterou nazvala Pohřeb až zítra.

Jak Michael Kocáb prozradil redaktorovi webu Prima Ženy, vánoční svátky se u nich doma slaví nadvakrát. „Polovina rodina je americká, polovina česká, moje děti mají obě příslušnosti, část tedy Vánoce slaví čtyřiadvacátého večer podle českých tradic, ta druhá pětadvacátého dopoledne podle amerických tradic. Je to pestré a veselé. Museli jsme udělat takový kompromis, aby byl každý spokojený. Letos to bude poprvé jiné v tom, že Vánoce budou bez mojí maminky, která bohužel letos zemřela,“ prozradil Michael Kocáb.

S vánočními dárky se švindluje

Co se týče dárků, v rodině mají zaveden netradiční zvyk. „Vymyslela ho moje dcera Jessica. Spočívá to v tom, že si každý v rodině vylosuje jednoho člověka, kterému dá dárek. Jenom dětem dávají všichni. Mně se to tedy moc nelíbí, ale respektuji to. Většinou se s tím ale stejně švindluje,“ poznamenal s úsměvem hudebník. Rodina bude pohromadě i na Silvestra. „Po svátcích pojedeme na Lipno, kde budeme až do konce roku. Udělali jsme to tak i loni, bavilo nás to tam, tak to letos zopakujeme,“ přiblížil Kocáb.

Michael Kocáb byl hostem pořadu Povídej, kde promluvil o šikaně, kterou v dětství zažil:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.