Celebrity

30. května 2023 05:30

Tomáš Durčák

Komplikovaný vztah a nyní stěhování: Ivana Jirešová se loučí s čerstvě plnoletou dcerou

Ivana Jirešová (45) prožívá jedno z nejnáročnějších období každé milující matky. Její osmnáctiletá dcera Sofie se totiž rozhodla „vylétnout z hnízda“ a odstěhovat se z pohodlí mateřského domova. Celou situaci však herečka bere statečně a dle svých slov určitě nebude plakat, až dcera s kufrem zamíří ke dveřím.

Sofie se plnoletou stala teprve před pár měsíci a ihned své mamince oznámila, že má v plánu odstěhovat se jinam. „Když jsme jí přáli, tak jsme říkali takové ty chytračiny a rady, které ji nezajímaly. Pak vstal táta a říká ‚Hej Sofi, konec chytračin, já ti jenom řeknu, že už můžeš do vězení a jsi zodpovědná za všechno, co uděláš,' načež ona chudák trochu zbledla,“ popsala pobaveně Ivana Jirešová pro pořad Showtime, jak doma dceři přáli k osmnáctinám.

Navzdory chuti osamostatnit se ovšem Sofie například přiznala, že na dovolenou by s maminkou rozhodně jela ráda, avšak letos to výjimečně v plánu nemá. „Myslím, že toto léto to bude poprvé, co spolu na dovolenou nepojedeme. Ale tak v osmnácti je to asi v pořádku, doposud jsme spolu ale jezdily,“ popsala maminka, proč letos s dcerou nikam nezamíří. Na dotaz, s kým tedy herečka za sluncem vyrazí, lehce zčervenala a se smíchem prohlásila: „Já ještě nevím.“

Ivana měla v minulosti s dcerou komplikovaný vztah. Mimo jiné i proto, že se svým bývalým partnerem a otcem Sofie Ondřejem Höppnerem (†55) po rozchodu sváděli o její opatrovnictví poměrně agresivní soudní bitvu. „Byly tam velké lži. Smrtelným úderem pro mě byla exekuce na tříleté dítě neboli odebrání dítěte násilím. Důvodem mělo být, že jsem nepředala dceru v neděli přesně v šestnáct hodin,“ citoval herečku iDnes.cz. Ještě před jeho smrtí v roce 2021 se však spolu usmířili.

„Sám za mnou přišel, protože cítil, že už mu není dobře. Chtěl podle mě odejít s čistým štítem. Já už jsem mu odpustila dávno předtím. Všechno to pro mě bylo tak moc těžké, že už vím, že člověk nemůže žít s nenávistí. Jinak nikam nedojde,“ popsala herečka. Nyní bude muset skousnout i odchod své dcery. Vzhledem ke všemu, co musela již v minulosti zvládnout, však pro ni prý tohle bude hračka.

„Obrečela jsem jiné věci. Vidím to jako pozitivní změnu. Nevnímám to jako něco špatného, takže věřím, že se právě všechno zlepší,“ řekla Ivana Jirešová pro Showtime. Její dcera Sofie pak vysvětlila, že již nyní žije u maminky spíš jen tak napůl a napůl už se svým přítelem, k němuž by se ráda v srpnu přestěhovala úplně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.