Kristián vyvolá u stolu poprask smradlavou rybou. Jak zareaguje největší taktik?

Prostřeno! XXVII (19) - Sumeček africký

Speciální díl gastronomické soutěže bude ve čtvrtek patřit Kristiánovi. Málomluvný sympaťák bude mít k ruce hned dva učitele odborného výcviku a jeho menu bude výzvou. Jak se bude ostatním zamlouvat, že před ně položí na stůl mrtvou páchnoucí rybu?

Čtvrteční hostitel Kristián vystudoval obor s výučním listem kuchař-číšník. Nyní je žákem nástavbového studia technologie potravin, protože chce načerpat co nejvíce znalostí a zkušeností. Ostatně proto prezentuje sebe a svou školu v kuchařské soutěži. Menu mu pomáhal sestavit učitel a jako jediný se nepustí do polévky. Jeho menu se bude skládat z tataráku a carpaccia z pravé svíčkové, sumečka afrického s holandskou omáčkou a zeleninovým ragú, vepřové panenky v pražské šunce s pečenou petrželí, liškami a bramborovým pyré a na závěr bude Kristián servírovat crème brûlée.

Během vaření se u něj vystřídají dva učitelé odborného výcviku, každý dohlédne na jiné jídlo. „Ať to není suchý jako můj humor,“ varuje dozorující vtipálek Kristiána. Hostitel bude připravovat už třetí vepřové maso tohoto týdne a pyré už se podávalo v pondělí a ve středu. Jak obstojí v konkurenci, uvidíte v Prostřeno! už vpodvečer. Pan mistr bude mít po ochutnání Kristiánova pyré neboli jemné bramborové kaše jasno: „Jako od babičky, ta ji taky neuměla.“

Podívejte se, jak hosté reagují na to, že budou mít tento týden potřetí pyré:

Na hráče týdne si Kristián nepřijde

Po prvním předkrmu, který se Vítkovi bude zdát málo ochucený, přinese Kristián na stůl překvapení. Na tác naaranžuje celého sumečka afrického, který má být součástí druhého předkrmu. Adam se pro jistotu zeptá, kde je slibovaná holandská omáčka. Kristián odvětí, že je schovaná pod rybou. David se začne v rybě šťourat nožem a zkoumat, jestli je uvařená. „Dejv se do toho chtěl pustit. Beru to jako ze srandy, že nám to chtěl ukázat,“ popisuje Eliška. Někdo ale Kristiána okamžitě prokoukne. „Syrová ryba, hnedka to smrdělo po místnosti rybinou. Takže říkám, tady asi něco úplně nehraje,“ pochlubí se svým postřehem největší kritik a hráč týdne Vít. Hostitel si neuvědomí, že by mohl soupeřům páchnoucí rybou zkazit chuť k jídlu. Dočká se výčitek?

Jako zábavu si Kristián pro soupeře připraví míchání koktejlů z jahodového a ananasového džusu spolu s nealkoholickým sektem. Někteří už jsou v tomto oboru zkušení, Eliška s Adamem si však rádi vyzkoušejí práci se šejkrem. Pro Vítka tento koktejl nebude žádnou výzvou. Kristián podle něj mohl zvolit složitější mojito nebo piňa coladu. Zábavu pak okoření žákyně oboru kuchař-číšník pro dospělé, která svým zpěvem zřejmě bude chtít navodit barovou atmosféru. „Žákyně zpívala, to taky bylo parádní. Bylo to oživení,“ míní Eliška. Kolik bodů asi za své snažení hostitel získá? Projeví se Vítkova nepříliš skrývaná taktika při bodování?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.