Rozpačití učni v Prostřeno! nevaří sami. Je tohle budoucnost české gastronomie?

Prostřeno! XXVII (16) - upoutávka

Jen jediná studentka odborné školy mezi čtyřmi studenty. Tento týden bude souboj na nože. Půjde totiž nejen o vaření, ale také o budoucí kuchařskou čest.

Kteří studenti střední školy se zaměřením na gastronomii si poradí nejen se složitým menu, kterým se budou chtít prezentovat, ale také s úkolem týdne, kterým bude tento týden příprava mousse? Myši, nebo pěny? Kdo úkol odhalí a komu bude hrát do karet právě tato volba? Budou mladí a nadějní kuchaři taktizovat, nebo si navzájem ocení jen své kuchařské umění a znalost řemesla, o což by mělo v tomto pořadu jít především? Studenti rozhodně ukážou a dokážou, že to s novou generací není tak špatné, jak se obecně tvrdí. Předvedou, že zvládají dokonalé menu bez větších karambolů.

Vařit budou učni pod dohledem učitelů odborného výcviku a leckdy se bez jejich rad a pomoci neobejdou. Mnozí přitom mají výuční list v kapse a studují nástavbu. Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod níž se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách. A jak se kdo popere s úkolem týdne a zakomponuje jej do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o recept navíc? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Student Adam (19) jde v rodinných stopách.

Studuje v prvním ročníku nástavbového studia obor gastronomie. Zatím žije u rodičů a přes týden je na internátu hned vedle školy. Nabídku školy přijal, protože rád získá nové zkušenosti a pozná nové věci. Zatím neví, jak by s výhrou naložil, protože soutěží za školu. Menu sestavil z jídel, která mu připadají zajímavá a chutná. Podávat se bude i zvěřina. Budou je stejně hodnotit i jeho soupeři? Jak si parta během pondělního prvního setkání sedne? Sledujte už v pondělí.

Úterý: Studentka Eliška (17) chce zažít něco nového.

Žije s rodiči a přes týden je v Žamberku na internátu, kde studuje. Nabídku školy přijala, protože by ráda zažila něco nového, získala nové zkušenosti a ráda bude reprezentovat svou školu. Pokud by vyhrála, tak by si koupila japonské nože. Svým menu chce reprezentovat školu. Jako zábavu si pro své hosty připraví degustaci komponentů poslepu. Sledujte už v úterý, jak její rustikální jídelníček zaujme.

Středa: Student David (19) vystudoval obor kuchař-číšník, nyní se věnuje studiu hotelnictví.

Účastnil se zahraničních stáží v Anglii, Německu a na Slovensku. Od dětství se pohyboval v kuchyni a vždy ho to bavilo, a proto si vybral tento obor. Po studiu by rád odjel někam do zahraničí, kde by získal další zkušenosti. Tuto školu si vybral, protože měl dobré ohlasy od své sestřenice, jež na studovala na stejné škole. Žije s rodiči a má dva sourozence. Je nezadaný. Nabídku přijal, jelikož účast v soutěži bere jako osobní zkoušku a je zvědavý, jak vše zvládne. Podaří se mu vyhrát a zaujmout? Sledujte už ve středu!

Čtvrtek: Student Kristián (18) má výuční list, nyní studuje nástavbu, obor technologie potravin.

Školu si vybral na základě dobrých referencí od přátel. Vztah k vaření má už od dětství a baví ho to. Chodí na brigády na smluvních pracovištích školy. Praxi má z hotelu Studánka. Tuto výzvu přijal, protože by rád získal nové zkušenosti a rád bude prezentovat sebe i školu v rámci pořadu. Pokud by vyhrál, tak by si peníze uložil. Jako zábavu si pro své hosty připraví míchání koktejlů. Menu si vybral, protože chce propagovat regionální suroviny. Zaujmou jeho pokrmy a budou těmi, které mu přinesou výhru? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Student Vít (19) nyní studuje nástavbu. Je svobodný, ale zadaný.

Bydlí ve Vlašimi a do školy každý den dojíždí. Tuto výzvu přijal, aby měl možnost zlepšit své kuchařské umění a mohl zvednout povědomí o tomto oboru, který studuje. Pokud by vyhrál, tak by si koupil nové vybavení do pokoje. Jako zábavu si pro své hosty připraví práci s UV lampou s taženým karamelem (toto dělají na druhém oboru cukráři – je to na výrobu květů a zvířátek). Jídla si vybral, protože s velkou částí surovin v menu má zkušenosti. Bude jeho vyladěný jídelníček s filírovanou kachnou a francouzskou cibulačkou úspěšný tak, jak si sám představuje? Sledujte už v pátek.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.