Protivná Jaroslava vyhodí soupeře ven a nechá je čekat. Vadí jí údajný taktik?

Prostřeno! XXVII (14) – Studené jídlo

Čtvrteční hostitelka z Pardubického kraje pozve soupeře z gastronomické soutěže k sobě domů. Ne všechno Jaroslava stihne uvařit včas a hosté si dlouho počkají. Hostitelka bude na hosty chvílemi protivná a všechno jí bude dlouho trvat.

Pro těhotnou hostitelku Jaroslavu to musí být náročný týden. V pondělí se ocitla v pekle, ve středu v bláznivém muzeu a ve čtvrtek ji samotnou čeká maraton v kuchyni. A ještě musí hostit kritického soupeře Honzu, který podle ní taktizuje. Jaroslava pozve hosty do domu, kde žije s manželem a dcerou. Její bydlení potřebuje ještě pár úprav. Dírou ve stropě jí leze do obýváku havěť z půdy, gauč má zničený od koček a před příchodem miminka má v plánu ještě pár dodělávek. Výhra by se jí proto hodila. Jak zaboduje se slaninovým džemem, dýňovou polévkou, vepřovou panenkou na bylinkách s jarním bramborovým salátem a košíčky? Panenka a dýňová polévka budou tento týden už podruhé. Ve čtvrtek vpodvečer uvidíte srovnání.

Po přípitku pošle hostitelka soupeře šmejdit, aby získala čas na přípravu předkrmu. Slaninový džem nebude mít podle někoho vyhovující konzistenci a Honzovi bude připomínat náplň do bramborových knedlíků. Soutěžící se Jaroslavy zeptají na sportovní medaile, které při šmejdění objevili, a překvapí je, že jsou všechny její. Nečekali, že je tak akční člověk. Aby se hosté nenudili, než hostitelka připraví hlavní chod, pošle je přímo od stolu ven na prohlídku náměstí. Tam si pak nekonečně dlouho počkají na hlavní chod. „Myslíte, že budeme taky tak dlouho čekat jako u mě?“ vyzvídá Pavel. Ten totiž moc dobře ví, co se může pokazit. Jaroslava mezitím v kuchyni bojuje se sosíkem k panence, který se nepovede.

Podívejte se, co probírají hosté, když je pošle hostitelka pryč:

Studený hlavní chod a nepříjemná obsluha

Když se hosté konečně vrátí ke stolu, nečeká je vřelé přivítání a už vůbec ne milá hostitelka. Jaroslava bude působit nepříjemně a mnohým úplně zkazí chuť k jídlu. „Hostitelka na mě působí jak hodně naštvaná servírka,“ komentuje Honza. Studený bramborový salát soupeře nepotěší, protože i maso bude bohužel studené. Podle Irenina vkusu bude i málo propečené.

„Jestli chceš, tak ti to přihřeju,“ nabídne Jaroslava. To však nikdo nechce. Že by proto, aby pak mohli strhávat body, jak už to v Prostřeno! bývá? Podle Jaroslavy se u stolu až příliš projevuje a vyptává Honza. Je to opravdu největší hráč, nebo je jeho rýpání oprávněné?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.