Astročlánky

7. září 2024 06:30

Sára Částečková

Křížová čakra: Ovlivňuje vaše vztahy, emoce, plodnost i schopnost čelit strachu

Druhá čakra, známá také jako sakrální čakra, je energetickým centrem, které ovlivňuje emoce a vztahy zejména s opačným pohlavím. Zjistěte, jak vám vyvážená čakra může přinést větší radost ze života a zdravý vztah k sobě i ostatním.

Umístění a symbolika druhé čakry

Sakrální čakra se nachází v oblasti dolní části břicha, přibližně mezi pupkem a kostrčí. Je spojena s orgány, které jsou v této oblasti, a ovlivňuje především reprodukční systém, močový měchýř, ledviny a dolní část střev. Má vliv na plodnost, sexuální zdraví a hormonální rovnováhu. Tvar této čakry je často zobrazován jako lotosový květ se šesti okvětními lístky, což odráží její dynamiku a sílu. Její barva je oranžová a symbolizuje teplo, energii a životní sílu.

Jak poznat, že je čakra slabá nebo zablokovaná?

Pokud jsou vaše vztahy harmonické, láskyplné a sexualitu berete jako posvátnou, pak nemusíte mít obavy, že by vaše čakra byla zablokovaná. Trvalá spokojenost, vyrovnanost a láska ke svému tělu jsou cestou ke šťastnému životu. Člověk, který má vyřešené vztahy, nevláčí s sebou minulost a lehce pluje životem, přitahuje stejně naladěné bytosti, proto je také velmi pravděpodobné, že jeho vztahy budou sexuálně stabilní a láskyplné. Ten, kdo neustále střídá partnery, vyhledává vztahy na jednu noc a je sexuálně nespokojený, může mít nejen slabou psychiku, ale mohou ho trápit zdravotní potíže v této oblasti.

Mohlo by vás zajímat: Září podle numerologie vládne osmička: Můžete dost získat, ale bez práce to nebude

Čakra je velmi úzce spojena s emocemi a schopností prožívat radost, vášeň a touhu. Její zdravá funkce přispívá k pocitu pohody a schopnosti navazovat hluboké a naplňující vztahy. Pokud cítíte, že tomu tak není, zamyslete se a snažte se své staré zvyky změnit. Jen tak opět naleznete cestu ke štěstí a probudíte lásku k tělu.

Jak to vypadá, když je čakra v nerovnováze?

Velmi časté jsou emoční problémy, jako je neustálý pocit strachu, úzkosti nebo neschopnost vyjadřovat emoce. Žena, která je dlouhodobě týraná, získá pocit viny a je přesvědčená, že za všechno může ona, proto je velmi dlouho v nezdravém vztahu a nechá si ubližovat. Samozřejmě muži mohou být také týraní, ale není to tak časté jako u žen. Další problém je potíž s navazováním vztahů a udržením vztahu, od toho se odvíjí problémy s intimitou a sexualitou. Víte, že druhá čakra je zdrojem kreativity a inspirace? Pomáhá nám vyjadřovat se prostřednictvím umění, hudby, malování a jiných tvůrčích činností. Umělci, které políbila Múza, jsou v lásce a ve vztazích velmi nestabilní, nejistí a velmi často také přelétaví, proto milují bohémský život a nezávazné vztahy.

Malujte, milujte, tancujte a oslavujte život

Existuje mnoho způsobů, jak pracovat na vyrovnání a harmonizaci sakrální čakry. Můžete se zaměřit na oranžovou barvu a vnímat její energii nebo cvičit jógu na oranžové podložce. Buďte tvořiví a zapojte se do činností, které podporují vaši kreativitu, jako je malování, psaní nebo tanec. Využít můžete také aromaterapii a vyzkoušet magickou moc éterických olejů. Je důležité věnovat pozornost její harmonizaci, aby vaše duševní pohoda a vztahy mohly vzkvétat a rozvíjet se stejně jako lotosový květ. Třešničkou na dortu je síla odpuštění, přijímejte své blízké takové, jací jsou a neodmítejte své nejbližší. Váš život bude v harmonii a vaše tělo bude naplněno životní silou.

Horoskop na nový týden:

Sdílejte článek
Štítky láska vztahy sexualita partnerské vztahy harmonie čakry hormonální nerovnováha Lotosový květ čakra kořenová čakra sakrální čakra

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.