Kvůli pořadu přišel o kus palce a vaří levou rukou. Soutěžícím vadí špatná obsluha

Krvelačná mandolína - Prostřeno! S30 (47)

Vojtěch Kanta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Čedarové krokety s bazalkovou majonézou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Česnekový krém s bramborovou slámou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Roastbeef s omáčkou z hrubozrnné hořčice s bramborovým fondánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Pistáciové tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Souboj profesionálních kuchařů v úterý pokračuje u Vojtěcha, který musí uvařit se zraněnou rukou. Soutěžící si myslí, že bude mít kvůli tomu pomoc. Nebude se kritizovat jídlo, ale chybějící příbory.
Dvaatřicetiletý influencer Vojtěch Kanta vaří od deseti let. Začínal pečením, poté pracoval v rodinné restauraci, nyní ho manželka točí na sociální sítě, jak vaří. Nabídku vařit v Prostřeno! přijal, protože je fanouškem pořadu. Menu sestavil z jídel, která zasytí a pohladí. Slibuje čedarové krokety s bazalkovou majonézou, česnekový krém s bramborovou slámou, roastbeef s omáčkou z hrubozrnné horčice s bramborovým fondánem a jako dezert pistáciové tiramisu.
Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Borko BIDLO hotdog Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Z dýně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Býk na víně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Libor Kovačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čedarové krokety s bazalkovou majonézou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Česnekový krém s bramborovou slámou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roastbeef s omáčkou z hrubozrnné hořčice s bramborovým fondánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pistáciové tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vojtěch Kanta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tlačenka v krabici Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Křenový krém starého havíře Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tříminutová pizza Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Heřman Gazda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí Wellington s lanýžovým puré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Oldřich Holec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rebelské vitello tonnato Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kukuřičný krém, restované chorizo a koriandrová gremolata Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Family BBQ – vepřová pluma asian fusion, picanha Argentina, grenaille v ohni, variace listových salátů a omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Spálené ovoce, skyr, vanilka, mučenka a sušenkový crumble Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miloš Dub Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ochutnávat budou ale profesionální kuchaři, takže se musí o to více snažit. A bohužel je indisponovaný. Jelikož testoval před natáčením nový kráječ, mandolínu, ke které nepoužil ochranný držák, usekl si kus palce. Ten mu lékaři přišili a teď Vojta doufá, že kůže opět přiroste. Jak to s jeho zraněním bude dál, sledujte na prima+ a odpoledne na Primě. Každopádně se Vojta do vaření pustí s vervou a nebude mu nikdo pomáhat, jak soutěžící tipují.
Vojta zapomíná na příbory, což by mu mohlo podle Oldy srážet body:
Na dobré jídlo se vyplatí počkat
Jako přípitek dostanou soutěžící barevný koktejl na bázi ginu a půjdou šmejdit. Heřman si lehne do postele, ostatní sledují výhled z okna na tramvaje. Liborovi není příjemné šmejdit v cizí ložnici, ale to už k Prostřeno! patří.
Předkrm soutěžící ohromí, polévka bude skvěle dochucená. Jak říká Libor: „Betelná“. Roastbeef připravený metodou sous-vide, brambory pomalu vařené ve vývaru a omáčka, vše chutná tak, jak má. Jen obsluha ze strany hostitele vázne. Mezi chody se chvíli čeká a chybí příbory. „Zapomínal na příbory, což by mu mohlo srážet body, ale já koukám spíš na tu chuť,“ říká Oldřich.
„Na dobré žrádlo si musíš počkat,“ vysvětluje Heřman, který nadšeně prohlašuje, že by si Vojta zasloužil „mišulinskou“ hvězdu. Ostravský Gastrošef Heřman bude v úterý opět v masce. Na zábavu a dezert si kuklu trochu stáhne. Sledujte úterní díl a uvidíte, jak moc se nakonec odhalí.

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
