Abbasová popsala spor o stěhování na Kypr: Je to pasé. Kocáb nechtěl ze syna muslima

Lejla Abbasová na MMA

Modelka a aktivistka Lejla Abbasová pevně věřila, že se s dětmi a partnerem odstěhuje na Kypr, konkrétně na tureckou část ostrova. S tím ale zásadně nesouhlasil Michael Kocáb, otec jejího nejstaršího syna Davida. Obával se, že by se z potomka mohl stát muslim. Lejla o celé kauze dlouho nechtěla mluvit, vyjádřila se až nyní. Svěřila se, že dokonce svého bývalého partnera chápe.

Lejla Abbasová (44) a Michael Kocáb (69) před lety tvořili pár. Ve vztahu se jim narodil syn David, kterému je dnes již dvanáct let. A právě strach o něj přiměl Kocába k tomu, aby zásadně nesouhlasil s jejich přestěhováním na Kypr.

Severní Kypr Lejla považovala za ideální lokalitu, jež spojuje Turecko s Evropou a Afrikou. Právě do Afriky, konkrétně do Keni, jezdí modelka často pracovně, tak by jí přestěhování velmi pomohlo. Na Kypru je navíc britský vzdělávací systém, který by dětem ráda dopřála. I tak narazila.

Kocáb se domníval, že kdyby syn s matkou a jejím nynějším partnerem Volkanem Kaynakem odletěl na Kypr, jeho syn by mohl začít inklinovat k islámu. I když by děti dostaly mezinárodní vzdělání, Kocáb nechce, aby jeho syn vyrůstal v muslimské kultuře.

„Udělala by z něj muslima! Chtěli se odstěhovat někam do islámského světa. Ne že bych proti nim něco měl, jsem v tomto až protivně liberální. Ale přece jen mít svého syna najednou v úplně jiné islámské kultuře, protože její manžel je Turek, tak jsem si říkal, že to ne,“ řekl jeden ze zakladatelů již zaniklého politického hnutí Občanské fórum v rozhovoru pro deník Blesk. Více než kulturní rozdíly mu ale vadilo, že by syna už nemohl vídat tak často, jak je zvyklý.

Kocáb má celkem čtyři děti, se svým nejmladším synem Davidem se hodně vídá i přesto, že ho nemá ve střídavé péči. Dokonce tvrdí, že kromě něj si čas od času vezme i další tři děti Abbasové, aby jí pomohl. „Střídavou péči nemáme. Lejla si vydobyla, že syna bude mít ona, já si ho ale hodně beru,“ vysvětlil.

Lejla Abbasová sdělila, že má pro Kocába pochopení

Lejla Abbasová se k celému případu nechtěla vyjadřovat. Promluvila až nyní. Jak je to tedy se stěhováním na Kypr? „Je to dávno pasé. Řešili jsme to s ohledem na tři nejmladší děti, které by tam nastoupily na základní školu a David na druhý stupeň. Měli jsme kolem toho s tátou Davida velkou debatu. Musím přiznat, že kdyby mi řekl on, že chce našeho syna odvézt na dobu neurčitou někam za hranice, tak bych asi taky prskala,“ vysvětlila nyní Expresu Lejla Abbasová, která nechtěla spory a tak svému Kocábovi raději ustoupila. Abbasová se loni objevila na akci Oktagon MMA, kde redakci Prima Ženy prozradila, zda se umí v životě prát (na její odpověď se můžete podívat v úvodním videu).

Michael Kocáb byl hostem pořadu Povídej. Tam také promluvil o svém otci, evangelickém faráři:

Sdílejte článek
Štítky Afrika Evropa Turecko Kypr stěhování Michael Kocáb Lejla Abbasová Severokyperská turecká republika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.