Michael Kocáb zatrhl Abbasové stěhování na Kypr. Ze syna by udělala muslima, zhrozil se

Je to už nějaká doba, kdy Lejla Abbasová (44) a Michael Kocáb (69) tvořili pár. Dodnes je ale spojuje dvanáctiletý syn David, a právě obavy o něj přiměly Kocába k tomu, aby tvrdě oponoval jeho přestěhování do jiné země. Myslí si totiž, že kdyby s matkou a jejím nynějším partnerem Volkanem Kaynakem odletěl na Kypr, stal by se z něj muslim.

Lejla Abbasová doufala, že se s dětmi a partnerem odstěhuje na Kypr, konkrétně na tureckou část ostrova. S něčím takovým ale Michael Kocáb zásadně nesouhlasil a dal to jasně najevo. Obává se totiž, že jeho syn by v tomto prostředí začal sám brzy inklinovat k islámu. V takové kultuře svého syna vidět nechce.

„Udělala by z něj muslima! Chtěli se odstěhovat někam do islámského světa. Ne že bych proti nim něco měl, jsem v tomto až protivně liberální. Ale přece jen mít svého syna najednou v úplně jiné islámské kultuře, protože její manžel je Turek, tak jsem si říkal, že to ne,“ řekl jeden ze zakladatelů již zaniklého politického hnutí Občanské fórum v rozhovoru pro deník Blesk.

Čtěte také: Svou raketu neuslyšíš, je to „ruská ruleta“. Kocáb popsal misi na Ukrajině, zamířil k frontě

Více než kulturní rozdíly mu ale vadila představa, že by syna už nemohl vídat tak často, jak je zvyklý. „To horší a na prvním místě bylo, že bych ho vlastně ztratil! Říkal jsem, že jsem ochoten leccos, ale toto tedy ne. Takže jsem se zatvrdil,“ vysvětlil Kocáb důvody, proč se rozhodl stěhování za každou cenu zabránit.

Zásah právničky

Pomoc rodičům s řešením sporu týkajícího se stěhování měla i právnička Lejly. „Během jednání jsem paní advokátce položil otázku, jak by se zachovala, kdyby jí chtěli odtáhnout dítě na jiný konec světa. Začala pokoktávat a řekla, že ona je žena,“ poznamenal Michael Kocáb s tím, že gender najednou v tu chvíli nebyl důležitý. Ze schůzky se pak rozhodl odejít.

„Bylo to jako ve filmu. Neotočil jsem se. Obě dámy za mnou vyběhly a pořád za mnou běžely, já se ale neotočil. Skrečoval jsem to jednání normálním regulérním odchodem uprostřed. Ony viděly, že s tím nic nepořídí, a celé se to sbalilo,“ doplnil Kocáb, který je otcem celkem čtyř dětí, z nichž David je nejmladší.

Náboženské rozdíly

Kocábův otec Alfréd byl farář a on se proto obává, že by došlo ke střetu náboženství. „Když v tom prostředí žijete... Vezměte si – kdyby šel do školy, tam to celé jede. Speciálně jejich školy vedou děti velmi nábožensky. Nechci proti tomu vůbec vystupovat, ale je to úplně jiná kultura. Navíc jsem synem evangelického faráře a říkal jsem si, že najednou by došlo k velkým různicím,“ řekl.

S bývalou partnerkou si nicméně Michael Kocáb zkouší co nejvíce vycházet vstříc. Se synem se hodně vídá i přesto, že ho nemá ve střídavé péči. Dokonce tvrdí, že kromě něj si čas od času vezme i další tři děti Abbasové, aby jí pomohl.

„Střídavou péči nemáme. Lejla si vydobyla, že syna bude mít ona, já si ho ale hodně beru. Takže někdy to tak i vypadá a mám ho opravdu hodně. Koneckonců Lejla má čtyři děti, takže jí to někdy i pomůže. Nemáme vůbec žádný problém. Davídek je se mnou rád. Někdy si dokonce beru i její děti,“ dodal.

Podívejte se na rozhovor s Lejlou Abbasovou v pořadu Povídej:

Sdílejte článek
Štítky rodina islám syn muslimové vztahy kultura Kypr stěhování Michael Kocáb Lejla Abbasová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.