Celebrity

23. ledna 2024 15:30

Josef Šťastna

Herec Nemec umírá na rakovinu, zbývají mu měsíce. Poslední přání si splnil divadlem

Slovenský herec Marcel Nemec (52) nemá dobré vyhlídky a od lékařů si vyslechl děsivou zprávu, že jeho čas se rychle krátí. Muž s velkým srdcem i rozhledem se ale nevzdává. Nyní si splnil jedno z posledních přání a znovu roztleskal divadelní publikum.

Marcel Nemec je už více než dva roky veden jako onkologický pacient. Loni v březnu se zdálo, že nad zákeřnou chorobou dokáže zvítězit. Bohužel lékaři později narazili na další nádor, který se podle jejich mínění nedá operovat.

Hvězda seriálu Kávomat - Miestny úrad Hodrušany ví, že umírá a tuší, že má před sebou poslední měsíce života. Kolik jich zbývá? „Neznámo kolik. Pár - 4, 6, 10,“ napsal slovenský herec otevřeně na svém instagramovém účtu s tím, že už se dostal do fáze, kdy si naplánoval vlastní pohřeb.

„Vědí vaši nejbližší, jestli se chcete nechat zpopelnit, jak má vypadat váš pohřeb, je někdo, kdo by měl na něm něco o vás říct? Víte, kdo? A jestli to celé necháváte na vašich blízkých, ať oni rozhodnou? Mrtě otázek. Na mnohé z nich už znám odpověď, některé jsou ale zatím otevřené,“ popsal těžké otázky a každodenní úvahy muž, kterého neopouští humor ani na sklonku života. Přeje si, aby smuteční hosté na pohřbu netruchlili, aby přišli oblečení v barevných šatech a uvědomili si, že když něco končí, něco nového určitě zase začíná.

„Já odchod nevnímám jako konec, ale jako začátek něčeho nového. A zároveň to vnímám jako oslavu svého krásného a láskou naplněného života, který jsem prožil v této dimenzi s úsměvem a obklopený lidmi, se kterými se milujeme - a že jich není málo,“ sdělil s mrazivou upřímností slovenský komik, kterému se v pátek poštěstilo stoupnout na divadelní prkna a vychutnat si potlesk. Nemec doufá, že to nebylo naposledy.

Marcel Nemec toužil znovu slyšet potlesk

Komik se objevil v představení Srdce z azbestu v bratislavském divadle La Komika. „Marcel Nemec to včera dal jako pán. Vám, milí diváci, děkujeme za vaši podporu, sílu a energii, kterou jste mu jako jeho milované publikum dali. S Marcelem se vidíme opět následující týden v představeních Made in Slovensko a Navždy nebo Nikdy,“ uvedlo k jeho výkonu divadlo na sociálních sítích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Známý slovenský herec oznámil krutou diagnózu. Přemýšlí o svém pohřbu

Pro web Topky.sk Nemec pak prozradil, jaké to bylo zase po dlouhé době stát na divadelních prknech. „Hrálo se mi skvěle. Užíval jsem si to naplno,“ sdělil s tím, že měl vše pojištěné pro případ nouze. „Děkuji divadlu, že mi toto umožnili, protože v hledišti seděl můj náhradník, který byl připravený za mě zaskočit, kdyby se něco stalo. Ale když už mě pustíte na jeviště, už mě z něj nedostanete,“ pronesl s jiskřením v očích herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.