Lenka soupeřům nabízí úplatek v případě vítězství. Šokuje bydlením a chlupy na stole

Lenka - Prostřeno! S28 (51)

Pondělní hostitelka Lenka se na svoji účast v Prostřeno! dobře nachystala. Uklidila dle svých slov více než na Vánoce, pořídila příbory a nakoupila maso, které nepřipravuje často. Zaujme falešnou hovězí polévkou a plzeňskou specialitou?

Souboj o nejlepší menu se tento týden odehrává v Plzeňském kraji. Pondělní hostitelka Lenka bydlí s patnáctiletou dcerou, o osm let mladším manželem a kočkami v menším bytě. Prostor působí stísněně, protože obývací pokoj je zároveň ložnicí a je zaplněný nábytkem. „Skříně máme z úsporných důvodů oboustranné, proto jsou dané doprostředka,“ vysvětluje Lenka. Jako by to soutěžící tušili, prohlašují, že nemají rádi kočky na stole a malé prostory. Proto jim v bytě nebude příjemně. Aby se mohla Lenka pořadu Prostřeno! zúčastnit, nakoupila lepší vybavení do kuchyně, dostatek příborů, vymalovala pokoj a vytřela skříně. Na menu si dala záležet, protože by ráda vyhrála. Bude podávat tataráček z chřestu a avokáda s mini rozpeky, což je krajová specialita. Jde o bochánky z kynutého těsta.

Jako polévku Lenka slibuje mňamku se sýrem a domácím drobením, dále medailonky z vepřové panenky s fazolovými lusky a šťouchanými bramborami a jako dezert bude lemon posset s jahodami. Jak na prima+ a vpodvečer na Prima uvidíte, Lenka prozradí, že svoje menu trénovala dopředu. Přesto se dopustí přešlapů. Těsto na rozpeky dostatečně nevykyne, do polévky musí použít dvě dochucovací bujonové kostky a vepřovou panenku na pánvi utrápí tak, že bude úplně tvrdá a vysušená. Toto maso prý nepřipravuje často, protože je drahé. Na stůl nedá slánku ani pepřenku, protože si stojí za chutí pokrmů. A protože si hosté o sůl neřekli, usoudí, že je vše v pořádku. Podle komentářů soutěžících to tak ale není. Pití si musejí nalévat sami, víno jim Lenka nabídne až v půlce večera. Navíc nemá otvírák, takže přinese lahev, vařečku – a poraďte si.

Podívejte se, jak do chodu večera zasáhnou chlupatá zvířátka:

Málo životního prostoru a klec pro manžela

Soutěžící nebudou tolik kritizovat u stolu, na kameru však budou mít připomínek více než dost. Příliš cibule v předkrmu, polévka moc obyčejná, podle Jakuba je maso v hlavním chodu tvrdé jako puk. Dezert se zase bude zdát někomu příliš kyselý. Žasnout budou soutěžící při šmejdění v pokoji, kde stolují. Skříně naskládané tak, že je v místnosti životního prostoru pomálu. Zarazí je něco, co vypadá jako dřevěná zábrana, a zavtipkují, že to bude asi klec pro manžela. Průšvih nastane, když se jim podaří vypustit zavřené kočky, které začnou chodit po stole nebo proniknou do kuchyně. Hostitelka strach z kočičích chlupů v jídle nemá, ovšem na jídelním stole jich bude dost.

Když pak budou ostatní vyzvídat něco více o hostitelce, zjistí, že je nezaměstnaná. To pro některé bude varovný signál. Není Lenka taktička? Ta se dušuje, že bude bodovat spravedlivě. Je prý soutěživá, ale přihlásila se z legrace. Soupeřům slibuje, že v případě výhry všechny odmění tisícikorunou. To podle Aleše není vhodné říkat a i ostatním její slova budou vrtat hlavou. Tipují, že by se jí hodily peníze. Ovlivní to bodování?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 5. 2024

Je pravděpodobné, že se vám podaří vše, co si dnes řeknete, Berani. Pokud vás brzdí obavy o integritu vztahu nebo dlouhodobé vyhlídky partnerství, můžete obavy rozptýlit přímou konfrontací s danou osobou. Možná zjistíte, že on nebo ona má stejné pocity jako vy. Upřímnost je dnes důležitá.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.