Celebrity

20. března 2022 05:20

Petra Kloidová

Herečka Lucie Polišenská brigádničila i v televizi. Její původní profese je ale jiná

Lucie Polišenská se loučí se Slunečnou

Potřebu pomáhat má herečka Národního divadla a hvězda seriálu ZOO tak nějak v krvi. Lucie Polišenská se v seriálu stará o žirafy, a kdyby se nestala herečkou, pomáhala by i ve své původní profesi.

Sympatická Lucie Polišenská pochází ze Šumperku, kde vystudovala zdravotní školu. „Dál jsem chtěla jít na porodní asistentku nebo dětskou sestru, ale zároveň mě to táhlo k divadlu,“ přiznala v rozhovoru s Honzou Dědkem. Herečka nepochází z herecké rodiny, umění ji přesto přitahovalo. Profese zdravotní sestry ji ale tak úplně neminula. „Tak samozřejmě jsem měla ve třeťáku a čtvrťáku na střední praxi a během studia na DAMU jsem dělala sestru v lázních, abych se z toho uměleckého světa trochu vzdálila,“ prozradila. Sama si dokonce očkovala i kočky. „To už ale teď nedělám, nebojte,“ smála se.

Lucie Polišenská brigádničila i na Primě

Lucie Polišenská po studiu nastoupila do Vinohradského divadla. „Povedlo se mi to skrz různá těhotenství mých kolegyň,“ zavzpomínala na hezké časy. Když se však z divadla rozhodla odejít, musela si najít brigádu. Pracovala dokonce i v televizi. „Když jsem odešla z Vinohrad, říkala jsem si, že potřebuju peníze. A moje ségra pracuje v archivu zpravodajství na Primě, potřebovali tam zrovna brigádníky. Tak jsem šla na Primu za počítač popisovat zprávy. Přes den jsem byla na Primě u počítače a večer jsem šla hrát. Ještě jsem tam nějaké věci dohrávala. Člověk se musí ohánět a já se práce nebojím,“ přiznala současná hvězda Národního divadla.

Herečka se nebojí ani tvrdé práce, je také vášnivou zahrádkářkou. „Pocházím z vesnice, tak jsem se vrátila k tomu, co znám. Ve skleníku si povídám s kytkama. Říkáme si provozní věci. Ale je fakt, že kytky moc neumím, nějakým nedopatřením je zabiju. Radši mám zeleninu, která se dá zpracovat nebo někomu dát. Teď mám depresi, protože začnu zkoušet a nebudu to stíhat. Budu muset někoho zaměstnat, asi manžela, aby poryl a připravil hroby, abych jenom přijela a mohla zasít,“ plánuje Polišenská.

Oblíbenou se stala u diváků díky sympatické roli v seriálu Slunečná, kde hrála kamarádku a kolegyni Evy Burešové. Všichni herci ze Slunečné se také shodli na tom, že parta okolo seriálu byla naprosto výjimečná. Lucie Polišenská tvrdí, že jí podobné dlouhodobější televizní projekty vyhovují. Nemá moc ráda změny a přála by si stále potkávat ty samé lidi. „Já jsem takový táborový typ, takže jsem ráda, když jsou stejní lidé delší dobu,“ řekla Polišenská s tím, že jí Slunečná přinesla spoustu nových tváří, které mohla poznat. Dnes můžete vidět mladou herečku v seriálu ZOO.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.