Seriály a filmy

17. října 2024 10:15

Petra Jaroševská

Lucie skončila na ulici a jedla z popelnic. Soupeři si myslí, že je v exekuci

Exekutor - Prostřeno! S29 (139)

Čtvrteční kuchařka Lucie pohostí soupeře z Ústeckého kraje v bytě. Jako hostitelka bude zmatená a Elišce dokonce skončí v pití něco, co tam nepatří. Promluví o drsné zkušenosti, kdy skončila na ulici a čtyři roky žila z milosti druhých.

Osmatřicetiletá Lucie je věřící a za svou vírou si stojí. Zažila totiž ve svém životě období, kdy ze dne na den skončila na ulici. Neměla kde bydlet ani co jíst a vyjídala popelnice. Teď si svého života a bydlení váží a už by to nechtěla zažít znovu. Soupeřům z Ústeckého kraje slibovala, že se u ní budou oblizovat. Na její vaření se můžete už nyní podívat na prima+. Lucie připraví plněná vajíčka na ukrajinský způsob, morkovou polévku s nudlemi a játrovými knedlíčky, lososa na másle s omáčkou a hráškovým pyré, jako dezert pak štrúdl po britsku.

Toto menu hosté netipovali. Přáli si spíš českou kuchyni jako guláš, vepřovou se zelím, řízky nebo knedlíky s omáčkou. Lucie při vaření nešetří umělými dochucovadly a občas zazmatkuje. Položí například na zapálený hořák pokličku od hrnce, což málem skončí neštěstím. Hosty přivítá ve spěchu, nabídne jim nějakou láhev s tím, že neví, co to je.

Čtěte také: Výstřední Vladimír bydlí s figurínou a má vanu v kuchyni. Soupeřky děsí hadem

Ona prý zná jenom vodku. Pak všechny varuje, ať ji nedrbou za zády. Se stolováním si však hlavu neláme. Nově koupené nádobí má na sobě ještě nálepky, umyté není ani náhodou. Slánku a pepřenku také nemá, hosté si nabírají sůl z panákové sklenice.

Lucie hodí ve zmatku Elišce něco do pití:

Chloupky v polévce a nálepky na nádobí. Pomůže modlitba?

Předkrm se bude zdát soutěžícím obyčejný. Eliška nemusí vařená vajíčka. Polévka bude podle Vladimíra sladká a plavou v ní podivné chloupky. Když Roman prohlásí, že se těšil na polévku, poradí mu hostitelka, ať to nejí, jestli mu nechutná. Pak se zeptá hostitelky na razítko nad dveřmi, kterého si všimnul. „To je exekutor, nebo to je kříž?“ Zajímá to i ostatní. „Ty bl*ečku! Já to mám po celém bytě. Tady ten byt je vysvěcenej,“ chlubí se Lucie. Má stejná razítka v ložnici i na záchodě. Tomu se Roman diví.

Při šmejdění nebudou soutěžící spokojení. Ložnice je poloprázdná, v rohu špinavý koš prádla a pobíhající králíček, kterého má Lucie jako mazlíčka. Nejvíc se zděsí Vladimír, který zrovna není odborníkem na interiérový design. Jeho bydlení si připomeňte ZDE. Po šmejdění by si všichni rádi dali hlavní chod, ale nemají příbory. Elišce dá narychlo svůj příbor do sklenice s pitím a odběhne. „Jak přinesla ty příbory a před náma to tam utírala opláchnutý, to nebylo úplně slušný,“ říká Eliška. Losos s hráškovou kaší Romanovi nevoní. „Ta kaše vypadala jak od barviva,“ říká. Co řeknou soutěžící na připálený dezert a modlitbu v závěru večera? Dívejte se ve čtvrtek a obodujte Lucii v aplikaci Prima Zone.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 10. 2024

Někdo, koho máte velmi rádi, by vám mohl poskytnout inspiraci k nějaké tvůrčí činnosti. Můžete o svém příteli napsat píseň nebo báseň, nakreslit nebo namalovat portrét nebo uvařit speciální jídlo. Neváhejte kvůli ostychu nebo rozpakům. Vašeho přítele to dojme. Vaše úsilí bude oceněno a přispěje velkou měrou k trvalosti vašeho přátelství.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.