Celebrity

18. července 2023 12:00

Eliška Reiglová

Lucie Voňková s manželkou čekají druhého potomka. Fotbalistka bude rodit poprvé

Česká fotbalistka Lucie Voňková (31) si před pěti lety vzala někdejší obránkyni Claudii Van Den Heiligenberg (38). V Nizozemsku, kde žijí, jsou sňatky stejnopohlavních párů povolené a tak jim ve spokojeném manželském životě nic nebránilo. Před dvěma lety se jim narodil syn Mateo, kterého na svět přivedla Claudia, nyní čekají druhého potomka a na porod se tentokrát chystá Lucie.

Manželství pro všechny je v České republice dlouhodobě ožehavým tématem. Do svazku manželského zatím mohou vstupovat pouze páry složené z osob opačného pohlaví, homosexuálům je umožněno uzavření registrovaného partnerství. Některé země jsou nicméně v tomto směru ke stejnopohlavním párům vstřícnější.

Fotbalistka Lucie Voňková se s manželkou usadila v Nizozemsku, které bylo v roce 2001 první zemí, jež stejnopohlavní manželství zlegalizovala. Voňková s Claudií, která přijala její příjmení, se vzaly před pěti lety. Tři roky nato se jim narodil syn Mateo. Na svět ho díky umělému oplodnění přivedla starší z páru.

Dítě na cestě

Spokojená rodinka se nyní těší na rozšíření. Lucie Voňková už by těhotenské bříško těžko schovala a její manželka se na sociálních sítích pochlubila radostnou zprávou. „Naše parta se rozroste o další lásku. Mateo bude mít sestřičku,“ napsala Claudia. Přidala pak také fotografii těhotné fotbalové hvězdy.

Claudia a Lucie se poznaly díky fotbalu při angažmá v německé Jeně. Claudia je nyní především televizní expertkou a komentátorkou. Nyní se obě těší, že budou zanedlouho maminkami dvou společných dětí. Holanďanka pak má ještě dvě z předchozího vztahu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 5. 2024

Něco, co si dnes přečtete, by mohlo mít dramatický dopad na váš život, Berani. Zvláštní pozornost věnujte psychologii snů. Možná najdete vysvětlení pro opakující se sny. Přesnost popisu by vás mohla zastavit a přimět vás k tomu, abyste si přečetli více. Jste právem zaujati, Berani. Při studiu této konkrétní oblasti se o sobě jistě dozvíte více.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.