Celebrity

18. července 2023 12:00

Eliška Reiglová

Lucie Voňková s manželkou čekají druhého potomka. Fotbalistka bude rodit poprvé

Česká fotbalistka Lucie Voňková (31) si před pěti lety vzala někdejší obránkyni Claudii Van Den Heiligenberg (38). V Nizozemsku, kde žijí, jsou sňatky stejnopohlavních párů povolené a tak jim ve spokojeném manželském životě nic nebránilo. Před dvěma lety se jim narodil syn Mateo, kterého na svět přivedla Claudia, nyní čekají druhého potomka a na porod se tentokrát chystá Lucie.

Manželství pro všechny je v České republice dlouhodobě ožehavým tématem. Do svazku manželského zatím mohou vstupovat pouze páry složené z osob opačného pohlaví, homosexuálům je umožněno uzavření registrovaného partnerství. Některé země jsou nicméně v tomto směru ke stejnopohlavním párům vstřícnější.

Fotbalistka Lucie Voňková se s manželkou usadila v Nizozemsku, které bylo v roce 2001 první zemí, jež stejnopohlavní manželství zlegalizovala. Voňková s Claudií, která přijala její příjmení, se vzaly před pěti lety. Tři roky nato se jim narodil syn Mateo. Na svět ho díky umělému oplodnění přivedla starší z páru.

Dítě na cestě

Spokojená rodinka se nyní těší na rozšíření. Lucie Voňková už by těhotenské bříško těžko schovala a její manželka se na sociálních sítích pochlubila radostnou zprávou. „Naše parta se rozroste o další lásku. Mateo bude mít sestřičku,“ napsala Claudia. Přidala pak také fotografii těhotné fotbalové hvězdy.

Claudia a Lucie se poznaly díky fotbalu při angažmá v německé Jeně. Claudia je nyní především televizní expertkou a komentátorkou. Nyní se obě těší, že budou zanedlouho maminkami dvou společných dětí. Holanďanka pak má ještě dvě z předchozího vztahu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.