Pikantní zážitky Lucie Výborné: Z Antarktidy si musela odvézt vlastní exkrementy

7 pádů Honzy Dědka (14) - Lucie Výborná

Moderátorka a vášnivá cestovatelka má historek z dobrodružných cest na rozdávání. Jeden z nejzajímavějších zážitků si přivezla z polární oblasti, kam se jen tak někdo nedostane.

Lucie Výborná neví, co to pohodová dovolená znamená. Vyhledává aktivní a dobrodružné cesty, ať už je to zdolávání hor, nebo návštěva Antarktidy. Z té si dokonce vezla vlastní exkrementy. „Je to tak, že co si na Antarktidu přivezete, musíte si také odvézt. Odpadky si dáte do pytle a vezete si je s sebou zpátky. Stejně tak exkrementy. Tam nejsou bakterie, které by to rozložily, takže by to tam zůstalo. Co tam necháte, to tam fakt leží. Na nejvyšší horu Antarktidy jsem lezla s kamarádem Hynkem a s horským vůdcem. Když jsme ji slezli, chtěli jsme si všechny věci rozdělit zpátky na sáňky. A říkali jsme si: Kdo ponese ta hovna? A kamarád Hynek pronesl filozofickou větu: Každý si veze svoje hovna. Myslím si, že na tom něco je. Dovezli jsme to Američanům zpátky na základnu. Oni to napěchovali do nádob a odvezli to do Jižní Ameriky. Co se s tím děje v Jižní Americe, to už nevím,“ pobavila Honzu Dědka moderátorka Lucie Výborná, která je pověstná svojí vášní pro horolezectví.

Nekrolog Lucie Výborné je už připravený

Za sebou má energická moderátorka výšlapy už na více než šedesát čtyřtisícovek. V rozhlase, kde si na své adrenalinové výlety bere dovolenou, jsou ale už připraveni i na variantu, že se nevrátí. „Když jsem jela na K2, odcházela jsem z redakce s batohem plným vysílacích potřeb. Vyběhl za mnou editor, jestli mám připravený nekrolog na Jaroše. Říkala jsem, že samozřejmě nemám. On se na mě podíval a říkal: Vidíš – a my už tvůj připravený máme. Vrátila jsem se zpátky k počítači, zalogovala se, zadala jsem ‚Výborná nekrolog‘. A byl tam. Ale nenašla jsem odvahu si to pustit. Mělo to dvě minuty třicet,“ prozradila v pořadu 7 pádů Honzy Dědka Lucie Výborná, která ze svých zážitků z vrcholů napsala knihu.

Na jejím přebalu pózuje v netradičních šatech. „Jsou z outdoorového materiálu. Chtěla jsem je vydražit, vzala jsem si je na Českého lva, aby se dobře dražily. Ale napsali o nich: Spacák, po kterém steče každá ostuda. Dražba ještě neproběhla. Vezmu je asi ještě na karlovarský festival nebo něco takového, protože ty šaty prostě budu dražit pro dobrou věc,“ říká Výborná. Celý rozhovor sledujte dnes v 7 pádech Honzy Dědka ve 21:35 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.