Celebrity

4. července 2023 13:05

David Laštovka

Lumír Olšovský měl manželku a dceru, pak zjistil, že je gay. Jeho rodiče to nesli těžce

Herec, dabér a hvězda muzikálů Lumír Olšovský slaví 50. narozeniny. Jeho soukromý život by vydal na román. Byl šťastně ženatý, měl dceru, pak ale zjistil, že se mu líbí muži. Svůj coming out učinil v době, když dceři byly dva roky.

Když Lumíru Olšovskému bylo devatenáct let, začal chodit s Kateřinou, kterou si vzal za ženu a prožil s ní devět let. V manželství se jim narodila dcera Zdena a vše se zdálo být zalité sluncem. Pak ovšem herec zjistil, že se mu líbí kluci. Rozvedl se a začal žít s o deset let mladším divadelním historikem Pavlem Bárem, s nímž v roce 2010 uzavřel registrované partnerství.

„Třeba už v deseti letech se vám může stát, že se vám jako klukovi bude líbit nějaký jiný kluk. Já jsem si to všechno uvědomil až jako úplně dospělý, ale samozřejmě si vybavuju, že se mi kluci líbili už jako malému, kdy jsem se na dovolené díval na nějakého chlapa,“ prozradil Lumír Olšovský v rozhovoru pro deník Blesk.

Jak reagovala dcera?

Rodiče jeho homosexualitu nesli dost těžce, nakonec si ale zvykli. „Ti tehdy přišli z ničeho nic o syna. Zatelefonoval jim člověk, kterého neznali. Jako kdybyste vychovali dítě a ono vám pak zatelefonovalo, že je černoch. Bylo to pro ně hodně těžké. Když jsem potom ale poprvé přijel i s Pavlem, bylo už všechno fajn a hezký. Máma se na něj ve dveřích podívala a bylo jasné, že bude takový další její syn,“ přiblížil herec.

Když svůj coming out oznámil, jeho dcera ještě byla malá. „Byly jí nějaké dva tři roky. Ale pamatuji si, jak u nás přišla do ložnice a chtěla vidět, jak s Pavlíkem spolu ležíme v posteli. A taky nám pořád spojovala ruce dohromady, aby viděla, jestli nám to spolu opravdu sluší a jestli se máme rádi. Bylo to moc hezký,“ zavzpomínal Lumír Olšovský, který hraje například v seriálu Einstein – Případy nesnesitelného génia, který můžete sledovat v pondělí večer na Primě.

Gaye hraje před kamerou i v divadle

Se svým partnerem mají v domácnosti úlohy rozdělené. „Mě třeba hrozně baví žehlení! Pustím si k tomu film, nejlíp Pána prstenů, když už mám dva koše prádla a žehlím. Baví mě zaobírat se čistým prádlem, rovnat ho, uklízet do skříně. Ale vůbec si nemyslím, že by to byla ženská práce,“ uvedl herec, který ztvárnil postavy homosexuálů ve filmech i na divadle. Například v Kameňáku, Ošklivce Katce, Letišti nebo v muzikálu Producenti.

Také Milan Peroutka chodil s ženou, ale teď vstoupil do registrovaného manželství s mužem


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.