Samozvaný alkoholik Lumír si chce nechat nastřelit vlasy. Kamarádi se mu smějí

Nastřelit vlasy - Prostřeno! S29 (86)

Pondělní hostitel Lumír bojuje o výhru v soutěži amatérských kuchařů se soupeři z Prahy. Tentokrát se sejde parta stejně starých lidí, kteří si ještě užívají studentský život. Lumír je vtipálek a rád sbírá dopravní značky. Co zajímavého uvaří?

Souboj o nejlepší menu začíná v pondělí ve studentském bytě u Lumíra. Ten žije se spolubydlícími a kouzlit bude v menší společné kuchyňce. Vaří v ní docela často, protože jídlo z restaurace je pro něj drahé. Lumír je vtipálek a tvrdí, že mezi jeho koníčky patří kompulzivní alkoholismus. Jak sám později přizná, jeho nejčastější nedělní snídaně je růžový prášek na kocovinu. Ve svém menu slibuje zajímavé kombinace chutí – brynzové sushi, okurkové gazpacho, šípkovou omáčku a limetkovo-citronový dort. Všechny recepty najdete už nyní v aplikaci Prostřeno!

Úkolem týdne bude tentokrát banán. Problémem je, že Lumír banán kvůli traumatu z dětství nesnáší. K šípkové omáčce, která soupeřům bude připomínat svíčkovou, bude podávat dančí maso. O okurkové verzi polévky gazpacho uslyší soutěžící poprvé, stejně tak překvapí spojení brynzy a japonské kuchyně.

Podívejte se, jak vypadá sushi s brynzou. Co na to řeknou hosté?

Nejen Lumír se trápí svým vzhledem

Po přípitku půjdou soutěžící šmejdit. Podle učebnic poznají, že Lumír studuje ČVUT. Překvapí je sbírka dopravních značek. Obzvláště cedule s názvem estonského města Kunda. Na brynzové sushi se všichni těší a zjistí, že nezvyklá kombinace vznikla na Slovensku. „Trošičku jsme se opili a dělali jsme si srandu z toho, že Slováci do všeho cpou brynzu,“ říká hostitel. Juraj bude jako jediný Slovák u stolu v šoku. Studená polévka gazpacho nenaplní očekávání, ale jak někteří podotknou, naštěstí nedostali velkou porci. Petra zajímá, co by Lumír udělal s výhrou.

„Jelikož se mi kamarádi smějí, že jsem plešatý, jel bych si nastřelit vlasy do Istanbulu,“ odpoví. Nejdřív si všichni myslí, že jde o vtip, ale Lumír je ujistí o opaku. Petr si myslí, že je důležité, jestli to vadí hostiteli nebo jeho okolí. On sám uvažuje o zákroku. „Mám odstáté uši, tak bych chtěl jít časem na operaci. Určitě bych na to ale nepoužil výhru,“ říká. Jak se Lumírovi podaří uvařit omáčku a co ostatní řeknou na příliš technickou zábavu, uvidíte vpodvečer na prima+ a na obrazovce.

S aplikací Prostřeno! vám nic neunikne:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.