Astročlánky

25. dubna 2024 06:30

Sára Částečková

Lunární kalendář na týden od 25. dubna 2024: Rozmazlujte se na těle i duši

Ve Štíru se mohou probouzet skryté bolesti. Ve Střelci zatoužíte po dobrodružství, návštěva magického místa vás nadchne a vrátí zpět do dětství. V Kozorohu se rozmazlujte a hýčkejte. Jak dál pečovat o tělo a duši podle lunárního kalendáře?

25. - 26. 4. - Štír

Luna putuje ve znamení Štíra, neexistuje další znamení, které tak intenzivně působí na pohlavní orgány a močovody, jako toto znamení. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Pokud vás trápí ženské problémy, je velmi vhodné zaměřit svou pozornost na vztahy, sexualitu a odpuštění. Zamyslete se, jaký život žijete. V lásce nebo prožíváte neustálé zklamání a osudové propady? Pokud jste neustále v napětí, pak se mohou objevit zdravotní potíže.

Tělu prospěje také změna jídelníčku, jestli jste milovníky mléčných výrobků, je dobré to s jejich konzumací nepřehánět. Jíst od všeho trochu a nezaměřovat se jen na jednostrannou stravu. Pestrost, lehkost a radost z jídla i života nastartuje tělo a posílí ducha.

Odhalujte skryté pravdy

Magická moc úplňku je ideální na rozjímání a hluboké sebezkoumání. Využijte sílu k objevení skrytých pravd a k uzdravení emocionálních ran. Luna s láskou podpoří vaše změny a začátky. Úplněk ve Štíru může probouzet a vyvolávat dávné bolesti. Nebojujte s nimi, dovolte si emoce přijmout a nechte je s klidným nitrem odeznít. To, co bylo kdysi, již pro vás není důležité. Zaměřte svou pozornost na dokončení jednoduchých projektů, buďte činorodí. Je-li to jen trošku možné, běžte na zahradu nebo do přírody a sbírejte léčivé rostliny.

Pozor na negativní emoce

Buďte opatrní a nedovolte, aby negativita ovládala váš vnitřní svět. Dívejte se na sebe očima lásky a věřte, že vás tak budou vnímat i ostatní. Rozhodněte se myslet jen na hezké věci a mějte veselé myšlenky. Pokud se objeví negativní, lehce ji vyměňte za jinou. Jen vy ovládáte svou mysl a na vás záleží, jestli si vyberete žít v radosti nebo ve smutku.

Smyslné vůně bylin vás zavedou do říše nevědomí

Na závěr dne si udělejte svůj vlastní rituál. Osprchujte se, aby se tělo zbavilo nečistot. Zapalte svíčku, napusťte vanu a přidejte éterický olejíček. Smyslná orchidej pomáhá při bolestech hlavy, zbaví vás strachu a obav z budoucnosti. Osvěžující vůně citrónu pročistí vzduch a smysly. Levandule má silné uklidňující účinky a dokáže zklidnit rozbouřené vášně. Nechte se v klidu unášet nádhernou vůní a sledujte mihotavý plamínek svíčky, dovolte si nic neřešit a uvolněte se. Večerní koupel vám zajistí čistou hlavu a skvěle vás připraví na klidný spánek.

27. - 28. 4. - Střelec

Luna putuje ve znamení Střelce a jeho síla velmi intenzivně působí na stehna, páteř, křížovou kost a boky. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně.  Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Plavání, cvičení ve vodě, masáž s aromaterapií, sauna - to vše je pro vaše tělo i mysl velmi prospěšné. Na bolavé klouby je vhodné přikládat obklady a mazat citlivá místa léčivou mastí.

Poznávejte nová místa

Střelec nese energii dobrodružství a růstu. Využijte tento čas k objevování nových míst, nápadů a možností. Buďte otevření novým zkušenostem a inspiraci. V tyto dny se snažte vyhnout impulzivním rozhodnutím, která by mohla vést k nepromyšleným akcím. Buďte uvážliví ve svých krocích a dbejte na to, aby vaše touhy a cíle byly v souladu s vašimi hodnotami.

29. - 30. 4. - Kozoroh

Luna putuje ve znamení Kozoroha, síla v tyto dny působí na celou kostru, kolena a také pokožku. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně.  Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Pokud jste nestihli dopřát tělu masáž, bazén či saunu, stále je vhodná doba na očistu těla i duše. Navštivte kosmetiku, pedikúru, manikúru a nechte se rozmazlit od hlavy až po paty.

Buďte pevní ve svých rozhodnutích

Kozoroh nese energii stability a disciplíny. Využijte tuto dobu k pevnému základu pro své cíle a plány. Buďte zodpovědní a pracujte na budování dlouhodobých úspěchů. Vyvarujte se pesimismu a přílišné tvrdosti vůči sobě i ostatním. Buďte si vědomí svých limitů, ale nezapomínejte také na svou sílu a schopnosti. Dbejte na vyvážený přístup k práci a odpočinku.

Zdroje: Lunární kalendář Krásné paní, najdise.czspektrumzdravi.cz

Výklad karet na tento týden:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.