Taktik týdne má navařeno dopředu a stejně nestíhá. Co všechno nakonec pokazí?

Prostřeno! XXV (70) - Vždy připraven

Přiznaný taktik a největší hráč tohoto týdne. Takové tituly si vysloužil páteční hostitel Honza, který se na svůj velký den připraví snad nejvíc, co jsme kdy v soutěži o nejlepší menu viděli. Má totiž dopředu připravené téměř vše. Přesto se ocitne v časovém presu.

V pátek se v soutěži amatérských kuchařů z Prahy a Středočeského kraje pokusí zaujmout se svým menu Honza. Ten už v soutěži kdysi vařil a prý se mu nepovedl dezert. Rád by si napravil reputaci, avšak hostům nechce nic prozradit, aby si nemysleli, že je hráč. Nenechá nic náhodě a zvolí hned několik prostředků k úspěchu. „Moje taktika je, že když během týdne potkám někoho, o kom si myslím, že je silný kuchař, tak ho srazím na bodech,“ přizná dokonce.

Honza je nezaměstnaný číšník a ke gastronomii má blízko. Dle průběhu celého týdne odvážně usoudí, že pokud vše půjde podle plánu, podělí se o první místo s pondělním hostitelem Petrem. Dopředu si připraví naložené špízy na předkrm, vývar na polévku, těsto na pita chleba a dezert. Před kamerou vše uvaří jen naoko a podle našeho soudu ne úplně povedeně. Jak jeho umění posoudí soutěžící?

První trapná chvíle nastane, když nechá Honza hosty čekat na chodbě:

Ulehčil si práci na jednoduchém menu až příliš?

Jakmile hosté dorazí, přijde první rozčarování. Honza je nechá čekat v předsíni a nepustí je dál do domu. A důvod? Nemá vyleštěné skleničky a prostřený stůl. „Mě překvapilo, že má skluz, protože mi to menu přijde jednoduché na čas,“ přemítá Petr. Předkrm podle něj hostitel opeče rychle, hlavní chod je na minutku, vývar se dělá sám a crème brûlée mu po upečení jen vystydne v lednici. Soutěžící míní, že se asi něco stalo. A nebude to jediný trapas, jehož se hostitel dopustí. Ve své bezelstnosti průběžně vyzradí, co všechno si připravil dopředu a co se mu nepovedlo. Vyvolá tak pochyby o svém kuchařském umění, a někteří dokonce zpochybňují, že jídla připravoval sám.

Jako hlavní chod Honza zvolí wagyu steak, u kterého nezapomene zdůraznit, kolik stál, jakou měl na něj slevu a co za vzácnost jim dává na talíř. Přesto se některým netrefí do chutí, což ho viditelně zamrzí. Na to, že celý týden Honza kritizoval, co mohl, k němu ale přece jen budou ostatní shovívaví a jeho přešlapům se zasmějí. Napraví si dnešní hostitel reputaci a dosáhne na vysněnou výhru? Odpustí mu soutěžící, že taktizoval? Sledujte vpodvečer na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.